5G چیست؟

5G چیست؟

5G چیست؟

5G نسل پنجم فناوری سلولی بی‌سیم است که سرعت‌های آپلود و دانلود بالاتر، اتصال‌های پایدارتر و ظرفیت بهبودیافته‌تری نسبت به شبکه‌های قبلی ارائه می‌دهد. 5G بسیار سریع‌تر و مطمئن‌تر از شبکه‌های 4G محبوب فعلی است و این پتانسیل را دارد که نحوه استفاده ما از اینترنت برای دسترسی به برنامه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و اطلاعات را تغییر دهد. به عنوان مثال، فناوری‌هایی مانند خودروهای خودران، برنامه‌های بازی پیشرفته و رسانه‌های پخش زنده که به اتصال‌های داده بسیار مطمئن و پرسرعت نیاز دارند، قرار است از اتصال 5G بهره زیادی ببرند.

5G چیست؟

چرا 5G مهم است؟

تقاضا برای دسترسی به اینترنت، همراه با ظهور فناوری‌های جدیدی مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا (IoT) و خودکارسازی، باعث افزایش 엄청나게 حجم داده‌های ایجاد شده شده است. ایجاد داده به صورت تصاعدی در حال رشد است و حجم آن قرار است طی دهه آینده چندین صد زتابایت افزایش یابد. زیرساخت تلفن همراه فعلی برای چنین بار اطلاعاتی بالایی طراحی نشده است و نیاز به ارتقاء دارد.

در عین حال، 5G با سرعت بالا، ظرفیت عظیم و تأخیر کم خود می‌تواند به پشتیبانی و مقیاس‌پذیری برنامه‌های مختلفی مانند کنترل ترافیک متصل به ابر، تحویل پهپاد، چت ویدیویی و بازی با کیفیت کنسول در حال حرکت کمک کند. از پرداخت‌های جهانی و پاسخ‌های اضطراری گرفته تا آموزش از راه دور و نیروی کار سیار، مزایا و کاربردهای 5G بی‌حد و حصر است. این پتانسیل را دارد که دنیای کار، اقتصاد جهانی و زندگی مردم را متحول کند. 

5G چگونه به کسب و کارها سود می‌رساند؟

قابلیت‌های 5G می‌تواند از نوآوری و بهبود تجربه مشتری برای کسب و کارها پشتیبانی کند. در اینجا به برخی از زمینه‌هایی که باید به آنها توجه کنید، اشاره می‌کنیم.

راهکارهای تحرک خودکار:

قبلاً، خودروهای کاملاً خودران به دلیل طولانی بودن زمان ارسال و دریافت اطلاعات توسط وسیله نقلیه، قابل اجرا در نظر گرفته نمی‌شدند. با این حال، تأخیر کم 5G به این معناست که می‌توانیم شاهد رایج‌تر شدن خودروهای خودران باشیم، با جاده‌هایی که به فرستنده‌ها و حسگرهایی متصل هستند که اطلاعات را در ۱/۱۰۰۰ ثانیه به وسایل نقلیه ارسال و دریافت می‌کنند. کاهش زمان برای هوش مصنوعی و فناوری رادار برای تفسیر آنچه می‌بینند (سایر خودروها، عابران پیاده، علائم توقف) و کنترل خودرو بر اساس آن حیاتی است.

کارخانه‌های هوشمند:

شبکه‌های تلفن همراه 5G فرصتی برای تولیدکنندگان است تا کارخانه‌های هوشمند بسیار متصل ایجاد کنند. 5G از اینترنت اشیا پشتیبانی می‌کند، به این معنی که کارخانه‌ها می‌توانند هزاران دستگاه هوشمند مانند دوربین‌ها و حسگرها را به صورت بی‌سیم به هم متصل کنند تا به طور خودکار داده‌ها را در زمان واقعی جمع‌آوری کنند. کارخانه‌ها می‌توانند این داده‌ها را تجزیه و تحلیل و پردازش کنند تا عملیات را کارآمدتر و مقرون به صرفه‌تر کنند. به عنوان مثال، فناوری حسگر هوشمند می‌تواند پیش‌بینی‌های دقیقی در مورد چرخه عمر تجهیزات انجام دهد، تصمیمات برنامه‌ریزی را آگاهانه اتخاذ کند و پیش‌بینی کند که چه زمانی ماشین‌ها نیاز به تعمیر و نگهداری دارند. 

واقعیت مجازی:

فناوری واقعیت مجازی و واقعیت افزوده (VR/AR) به تلفن‌های همراه، هدست‌ها، عینک‌های هوشمند و سایر دستگاه‌های متصل اجازه می‌دهد پوشش‌های دیجیتالی را به نماهای زنده اضافه کنند. VR/AR موارد استفاده زیادی دارد، از جمله تعمیر و نگهداری هدایت‌شده، تعمیرات، عملیات در تأسیسات صنعتی، آموزش محل کار، فروش و بازاریابی و همکاری در زمان واقعی. تأخیر کم و پهنای باند بالای فناوری تلفن همراه 5G، VR/AR را برای کسب و کارها و موارد استفاده بیشتر در دسترس قرار می‌دهد.

محاسبات لبه‌ای:

محاسبات لبه‌ای فرآیند ارائه قابلیت‌های ذخیره‌سازی و تجزیه و تحلیل داده‌ها در نزدیکی نقاط پایانی شما است. شما می‌توانید برنامه‌های با کارایی بالا بسازید که می‌توانند داده‌ها را در نزدیکی جایی که تولید می‌شوند پردازش و ذخیره کنند و تأخیر بسیار کم، پاسخگویی هوشمند و در زمان واقعی را امکان‌پذیر کنند. با افزایش کیفیت موارد استفاده از محاسبات لبه‌ای و الزامات داده، یک شبکه پرسرعت برای پاسخگویی به نیاز پاسخگویی تقریباً در زمان واقعی ضروری است. به این ترتیب، زیرساخت شبکه 5G از پیچیدگی و تخصصی شدن روزافزون محاسبات لبه‌ای پشتیبانی و آن را فعال می‌کند.

5G چگونه می‌تواند به جامعه سود برساند؟

پیش‌بینی می‌شود که رشد شبکه‌های 5G تریلیون‌ها دلار ارزش اقتصادی و میلیون‌ها شغل ایجاد کند، اما زمینه‌های بسیاری نیز وجود دارد که می‌تواند به جامعه سود برساند.

شهرهای هوشمند:

شهرهای هوشمند برای جمع‌آوری داده‌ها از ترافیک، مردم و زیرساخت‌ها در زمان واقعی به دستگاه‌های اینترنت اشیا متکی هستند. با تجزیه و تحلیل آن داده‌ها، برنامه‌ریزان شهری تصمیمات آگاهانه‌تری می‌گیرند، انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش می‌دهند، خدمات عمومی را بهبود می‌بخشند، ترافیک را کاهش می‌دهند و کیفیت هوا را بهبود می‌بخشند. ظهور 5G می‌تواند کاتالیزوری برای تبدیل شهرهای بزرگ جهان به شهرهای واقعاً متصل باشد.

مراقبت‌های بهداشتی:

شبکه‌های 5G می‌توانند ارزش زیادی به فناوری مراقبت‌های بهداشتی اضافه کنند. به عنوان مثال، تأخیر کم به اشتراک‌گذاری اطلاعات در زمان واقعی از طریق ویدیوی HD را امکان‌پذیر می‌کند و به طور بالقوه جراحی از راه دور را رایج‌تر می‌کند. پیش‌بینی می‌شود که پوشیدنی‌ها و دستگاه‌های خوراکی نیز رایج‌تر شوند و داده‌های بازخورد را برای متخصصان مراقبت‌های بهداشتی فراهم کنند. نظارت در زمان واقعی منجر به مراقبت‌های بهداشتی شخصی‌تر برای بیماران می‌شود و به پزشکان کمک می‌کند علائم بیماری را زودتر تشخیص دهند.

محیط زیست:

این پتانسیل وجود دارد که 5G به کاهش انتشار جهانی کمک کند. یکی از مزایای 5G، کارایی انتقال‌ها و توان کمتری است که در مقایسه با شبکه‌های قبلی استفاده می‌کند. همچنین از نظارت در زمان واقعی انتشار گازهای گلخانه‌ای، کیفیت هوا، کیفیت آب و سایر شاخص‌های زیست‌محیطی پشتیبانی خواهد کرد. 5G همچنین به توسعه خودروهای الکتریکی، پروژه‌های ساختمان هوشمند، شبکه هوشمند و کار از راه دور کمک می‌کند که همگی از طریق استفاده کارآمد از منابع و کاهش آلودگی به کره زمین سود می‌برند.

فناوری 5G چگونه کار می‌کند؟

مانند شبکه‌های سلولی قبلی، فناوری 5G از سایت‌های سلولی استفاده می‌کند که داده‌ها را از طریق امواج رادیویی ارسال می‌کنند. سایت‌های سلولی با فناوری بی‌سیم یا اتصال سیمی به شبکه‌ها متصل می‌شوند. فناوری 5G با تغییر نحوه رمزگذاری داده‌ها، تعداد امواج هوایی قابل استفاده برای اپراتورها را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

OFDM:

مدولاسیون تقسیم فرکانس عمود برهم (OFDM) بخش مهمی از فناوری 5G است. OFDM یک فرمت مدولاسیون است که امواج هوایی باند بالا را که با 4G سازگار نیستند، کدگذاری می‌کند و در مقایسه با شبکه‌های LTE تأخیر کمتر و انعطاف‌پذیری بهبودیافته‌ای ارائه می‌دهد.

برج‌های کوچکتر:

فناوری 5G همچنین از فرستنده‌های کوچکتری که روی ساختمان‌ها و سایر زیرساخت‌ها قرار می‌گیرند، استفاده می‌کند. 4G و فناوری سلولی قبلی به برج‌های تلفن همراه مستقل متکی بودند. توانایی اجرای شبکه از سایت‌های سلولی کوچک، از بسیاری از دستگاه‌ها با سرعت‌های برتر پشتیبانی می‌کند.

برش شبکه:

اپراتورهای شبکه تلفن همراه از فناوری 5G برای استقرار چندین شبکه مجازی مستقل بر روی یک زیرساخت مشابه استفاده می‌کنند. شما می‌توانید هر برش شبکه را برای خدمات و موارد استفاده مختلف، مانند خدمات پخش جریانی یا وظایف سازمانی، سفارشی کنید. با تشکیل مجموعه‌ای از عملکردهای شبکه 5G برای هر مورد استفاده خاص یا مدل کسب و کار، می‌توانید از الزامات مختلف از همه صنایع عمودی پشتیبانی کنید. جداسازی خدمات به این معناست که کاربران از تجربه مطمئن‌تر و کارایی بهبودیافته‌ای در دستگاه‌های خود بهره می‌برند.

5G چیست؟

 

تفاوت بین 5G و 4G/3G چیست؟

در حالی که 5G روی همان فرکانس‌های رادیویی نسل‌های قبلی اجرا می‌شود، تفاوت‌های کلیدی متعددی بین 5G و 4G، 4G LTE و 3G وجود دارد. این موارد عبارتند از:

سرعت‌های بالاتر:

شبکه‌های 5G می‌توانند به سرعت ۱۰ گیگابیت در ثانیه برسند که آنها را ۱۰ برابر سریع‌تر از شبکه‌های 4G می‌کند. این بدان معناست که وظایف قبلاً فشرده، مانند دانلود یک فیلم یا پشتیبان‌گیری از یک پایگاه داده، اکنون کسری از زمانی را که قبلاً صرف می‌شد، می‌گیرد.

تأخیر کم:

یکی از دلایل اصلی جهش در سرعت، تأخیر کم است. تأخیر، تأخیر بین ارسال و دریافت اطلاعات است. شبکه‌های 4G می‌توانند به تأخیری در حدود ۲۰۰ میلی‌ثانیه دست یابند. این مقدار با 5G به یک میلی‌ثانیه کاهش می‌یابد.

پهنای باند بالاتر:

5G می‌تواند با گسترش منابع طیف رادیویی، از زیر ۳ گیگاهرتز مورد استفاده در 4G تا ۱۰۰ گیگاهرتز و فراتر از آن، روی طیف وسیع‌تری از پهنای باند (باند پایین، باند متوسط، باند بالا) اجرا شود. 5G می‌تواند هم در باندهای پایین‌تر و هم در mmWave (امواج میلی‌متری) عمل کند و به طور قابل توجهی ظرفیت، توان عملیاتی چند گیگابیت در ثانیه و تأخیر کم را افزایش دهد. این پهنای باند به این معناست که دستگاه‌های بیشتری می‌توانند به طور همزمان برای ارسال و دریافت داده متصل شوند.

پروژه‌های AWS 5G چیست؟

AWS با تعدادی از شرکت‌ها روی پروژه‌های 5G کار می‌کند. این موارد عبارتند از:

ورایزون:

ورایزون اولین شرکتی در جهان است که یک شبکه تلفن همراه 5G تجاری را با یک تلفن هوشمند مجهز به 5G که به صورت تجاری در دسترس است، راه‌اندازی کرده است. این شرکت از خدمات ابری AWS برای پشتیبانی از راه‌اندازی 5G خود استفاده کرده و از قابلیت‌های محاسباتی در مقیاس بزرگ برای کاهش زمان و هزینه صرف شده بهره برده است.

اریکسون:

اریکسون یکی از ارائه دهندگان پیشرو فناوری اطلاعات و ارتباطات به ارائه دهندگان خدمات است. با ورود قابلیت‌های شبکه 5G به بازار و ظهور ارتباطات با تأخیر کم، اریکسون باید این مزایا را به لبه می‌برد تا موارد استفاده با ارزش بالا را برای مشتریان سازمانی خود ارائه دهد. این شرکت از AWS Outposts، مجموعه‌ای از راه‌حل‌های کاملاً مدیریت‌شده که خدمات، ابزارها و زیرساخت‌های AWS را در هر سایتی ارائه می‌دهند، با هسته 5G خود برای ارائه قابلیت محاسباتی مستقیماً به شرکت‌های مشتری استفاده می‌کند.

دیش:

AWS و DISH برای ساخت اولین شبکه 5G کاملاً بومی ابری صنعت مخابرات ایالات متحده با یکدیگر همکاری می‌کنند. DISH از زیرساخت AWS مانند مناطق AWS، مناطق محلی AWS و AWS Outposts برای ساخت یک شبکه 5G انعطاف‌پذیرتر، چابک‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر استفاده می‌کند که تجربه کاربر نهایی را دوباره تعریف می‌کند. شبکه نرم‌افزاری محور برای توسعه‌دهندگان دوستانه خواهد بود، بنابراین شرکت‌های بیشتری می‌توانند به سرعت برنامه‌های نوآورانه 5G را ایجاد کنند که صنایع خود را مختل می‌کنند.

برخی از مزایای یک شبکه 5G خصوصی چیست؟

دلایل متعددی برای شرکت‌ها وجود دارد که بخواهند یک شبکه 5G خصوصی را در تأسیسات خود اجرا کنند. این موارد عبارتند از:

  • اتصال بهبودیافته شبکه
  • برد بیشتر در مقایسه با شبکه‌های WiFi
  • پوشش بهبودیافته
  • تأخیر کم برای محیط‌های تولیدی و کارخانه‌های هوشمند
  • کنترل کامل بر دستگاه‌های سازمانی، که می‌توانند برای بهبود امنیت شبکه پیکربندی شوند.
مدل اتصال متقابل سیستم‌های باز (OSI) چیست؟
سرور مجازی خصوصی (VPS) چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
علاقه‌مندی‌ها
مشاهدات اخیر
دسته بندی ها