DDNS چیست؟

DDNS چیست؟

DDNS چیست؟

DNS پویا (DDNS) سرویسی است که می‌تواند به طور خودکار رکوردهای DNS را هنگام تغییر آدرس IP به‌روزرسانی کند. نام‌های دامنه، آدرس‌های IP شبکه را برای تشخیص و سهولت استفاده به نام‌های قابل خواندن توسط انسان تبدیل می‌کنند. اطلاعات مربوط به نگاشت نام به آدرس IP به صورت جدولی روی سرور DNS ثبت می‌شود. با این حال، مدیران شبکه آدرس‌های IP را به صورت پویا اختصاص می‌دهند و آنها را مرتباً تغییر می‌دهند. یک سرویس DDNS هر بار که آدرس‌های IP تغییر می‌کنند، رکوردهای سرور DNS را به‌روزرسانی می‌کند. با DDNS، مدیریت نام دامنه آسان‌تر و کارآمدتر می‌شود.

چرا DNS پویا مهم است؟

در گذشته، آدرس‌های IP ثابت بودند و به ندرت تغییر می‌کردند. با این حال، به دلیل گسترش اینترنت و افزایش عظیم تعداد سرورها، حسگرهای هوشمند و دستگاه‌های کاربر نهایی، کمبود آدرس IP وجود داشت.سیستم جدیدی به نام IPv6 برای افزایش تعداد آدرس‌های IP معرفی شد. با این حال، تخصیص آدرس‌های IP ثابت دیگر مقرون به صرفه نبود. در عوض، مدیران شبکه از پروتکل پیکربندی پویای میزبان (DHCP) برای تخصیص پویای آدرس‌های IP استفاده می‌کنند.

چرا آدرس‌های IP تغییر می‌کنند؟

مدیران شبکه معمولاً یک مجموعه مشترک از آدرس‌های IP را نگهداری می‌کنند. آنها آدرس‌های IP را برای مدت زمان حداکثر از پیش تعیین شده یا تا زمانی که اتصال خود را قطع کنند، به کاربران اجاره می‌دهند یا اختصاص می‌دهند.هر زمان که دستگاهی به شبکه متصل می‌شود، یک آدرس IP پویای جدید دریافت می‌کند. هنگامی که دستگاهی از شبکه خارج می‌شود، DHCP آدرس‌های IP را به همه دستگاه‌های باقی مانده اختصاص می‌دهد. از این رو، آدرس‌های IP پویا می‌توانند به طور مکرر و در فواصل نامنظم تغییر کنند.

DNS پویا چگونه کمک می‌کند؟

توسعه‌دهندگان از نام‌های دامنه برای شناسایی نقاط پایانی برنامه مانند APIها یا نمونه‌های خاص سرور در کد خود استفاده می‌کنند. اگر رکوردهای DNS به‌روز نباشند، هنگام تلاش کاربران نهایی برای دسترسی به نقاط پایانی، باگ‌ها رخ می‌دهند.DNS پویا تضمین می‌کند که کاربران همچنان می‌توانند با استفاده از نام دامنه به دستگاه یا سرویس دسترسی داشته باشند. آنها نیازی به ردیابی و به‌روزرسانی دستی آدرس IP ندارند.

موارد استفاده از DNS پویا چیست؟

DNS پویا موارد استفاده متعددی را برای سازمان‌ها ارائه می‌دهد. انعطاف‌پذیری، راحتی و دسترسی بهبود یافته را فراهم می‌کند.

دسترسی از راه دور

با DNS پویا، می‌توانید از راه دور به منابع شبکه داخلی، مانند سرورهای فایل، سرورهای وب یا سرویس‌های دسکتاپ از راه دور دسترسی داشته باشید. کارمندان می‌توانند با استفاده از یک نام دامنه مرتبط با آدرس IP در حال تغییر، به این منابع در خارج از شبکه سازمان خود دسترسی داشته باشند. این امر به ویژه برای سازمان‌هایی با کارکنان از راه دور، دفاتر شعبه یا کارمندانی که در حال حرکت هستند مفید است.

خدمات میزبانی

به دست آوردن یک آدرس IP ثابت برای میزبانی گران است و قیمت آن برای شرکت‌های بزرگ تعیین شده است. استارت‌آپ‌های اولیه و کسب‌وکارهای کوچک از DNS پویا برای میزبانی سرویس‌ها یا برنامه‌ها در زیرساخت داخلی استفاده می‌کنند. آنها می‌توانند وب‌سایت‌ها، سرورهای FTP، سرورهای بازی یا هر سرویس دیگری را که به یک نام دامنه ثابت و قابل دسترسی نیاز دارد، میزبانی کنند.

نظارت از راه دور

سازمان‌هایی که دوربین‌های نظارتی یا سیستم‌های نظارت از راه دور را مستقر می‌کنند، از DNS پویا برای دسترسی و مدیریت این سیستم‌ها از راه دور استفاده می‌کنند. ابتدا، شما یک نام دامنه را با آدرس IP در حال تغییر دستگاه‌های نظارتی مرتبط می‌کنید. سپس، پرسنل امنیتی یا مدیران می‌توانند فیدهای زنده را مشاهده کنند، رویدادهای امنیتی را نظارت کنند و سیستم را از هر جایی با اتصال به اینترنت مدیریت کنند.

مدیریت نمونه‌های ابری

سازمان‌ها می‌توانند چندین نمونه ابری داشته باشند که سرویس‌های مختلفی را اجرا می‌کنند که با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. DNS پویا زمانی مفید است که نمونه‌هایی داشته باشید که پشت یک متعادل‌کننده بار نباشند. با آن، می‌توانید یک نمونه را با یک نام میزبان و پسوند دامنه دلخواه خود آدرس‌دهی کنید.

DNS پویا چگونه کار می‌کند؟

سازمان‌ها معمولاً در یک سرویس DNS پویا (DDNS) ارائه شده توسط یک ارائه دهنده DDNS مشترک می‌شوند. ارائه‌دهنده همچنین سرورهای DNS را که رکوردهای DNS را برای نام دامنه مرتبط مدیریت می‌کنند، نگهداری می‌کند. در اینجا مراحل کلی آمده است:

  • شما یک نام دامنه را با ارائه دهنده خدمات DNS پویا ثبت می‌کنید و تنظیمات DNS را پیکربندی می‌کنید.
  • شما آدرس IP اولیه را برای نام دامنه به ارائه‌دهنده ارائه می‌دهید.
  • شما یک کلاینت DNS پویا را روی دستگاه یا نمونه سرور با آدرس IP در حال تغییر نصب می‌کنید.
  • کلاینت DDNS به طور مداوم آدرس IP را نظارت می‌کند و هرگونه تغییری را تشخیص می‌دهد. یک اعلان به‌روزرسانی رکورد DNS را به ارائه دهنده DNS پویا ارسال می‌کند و آن را از آدرس IP جدید مطلع می‌کند. ارائه دهنده DNS پویا رکوردها را برای اشاره به آدرس IP جدید تغییر می‌دهد.
  • کلاینت DNS پویا به نظارت بر آدرس IP برای تغییرات بیشتر ادامه می‌دهد. هر زمان که تغییر جدیدی رخ دهد، این فرآیند تکرار می‌شود.

تفاوت بین DNS و DNS پویا چیست؟

سرویس DNS یک سرویس توزیع شده جهانی است که نام‌های قابل خواندن توسط انسان را به آدرس‌های IP عددی ترجمه می‌کند. سرورهای DNS درخواست‌ها برای نام‌ها را به آدرس‌های IP ترجمه می‌کنند. آنها کنترل می‌کنند که وقتی کاربر نام دامنه را در مرورگر وب خود تایپ می‌کند، به کدام سرور می‌رسد.

DNS در مقابل DDNS

DNS پویا (DDNS) توسعه‌ای از DNS است که به طور خودکار آدرس‌های IP مرتبط با نام‌های دامنه را در زمان واقعی به‌روزرسانی می‌کند. قابلیت‌های DNS را گسترش می‌دهد. با DDNS، سازمان‌ها و افراد می‌توانند حتی در محیط‌های آدرس IP پویا، اتصال و دسترسی را حفظ کنند.DNS به طور جهانی توسط همه سرورهای DNS پشتیبانی می‌شود و به صورت جهانی برای تبدیل نام‌های دامنه به آدرس‌های IP استفاده می‌شود.از سوی دیگر، DDNS به پشتیبانی ارائه دهندگان خاص DDNS نیاز دارد. سازمان‌ها باید در سرویس‌های DDNS مشترک شوند و دستگاه‌ها یا روترهای خود را برای کار با ارائه دهنده DDNS انتخاب شده پیکربندی کنند.

پردازش تحلیلی آنلاین (OLAP) چیست؟
تحول دیجیتال (Digital Transformation) چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
علاقه‌مندی‌ها
مشاهدات اخیر
دسته بندی ها