ادغام برنامه‌ها (Application Integration) به معنای چیست؟

 ادغام برنامه‌ها (Application Integration) به معنای چیست؟

ادغام برنامه‌ها فرآیند هماهنگ کردن سیستم‌های نرم‌افزاری مستقل به‌گونه‌ای است که بدون نیاز به مداخله دستی با یکدیگر کار کنند. طراحی مدرن برنامه‌ها، تبادل انعطاف‌پذیر داده‌ها بین برنامه‌ها را برای افزایش کارایی، مدولار بودن و قابلیت استفاده مجدد تشویق می‌کند. ادغام برنامه‌ها به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که برنامه‌هایی بسازند که بتوانند از خدمات نرم‌افزاری و سیستم‌های موجود بهرع ببرند. به این ترتیب، آن‌ها می‌توانند با نوشتن کد کمتر، کارهای بیشتری انجام دهند. همچنین این فرآیند اتوماسیون را تسهیل می‌کند، زیرا برنامه‌ها می‌توانند برای ایجاد گردش کار پیچیده در سازمان با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

 

مزایای ادغام برنامه‌ها 

ادغام برنامه‌ها مزایای زیادی دارد، به شرطی که نرم‌افزار زیرساخت به آن عملکرد جدید یا الحاق داده‌های اضافی نیاز داشته باشد.

 

افزایش بهره‌وری

افراد به‌طور طبیعی زمانی که نیازی به جابجایی بین برنامه‌های مختلف ندارند، بهره‌وری بیشتری دارند. ادغام داده‌ها و عملکردها از سایر برنامه‌ها به کاربران این امکان را می‌دهد که کارهای بیشتری را در یک برنامه انجام دهند و نیاز به تغییر زمینه را از بین می‌برد. اگر داده‌ها به‌درستی تبدیل و گردش کارها به درستی طراحی شده باشند ادغام برنامه‌ها همچنین منجر به اتوماسیون بیشتر در فرآیندهای تجاری می‌شوددر سطوح بالاتر از اتوماسیون فرآیند، منابع انسانی آزاد می‌شوند و افراد می‌توانند بر روی الزامات مهم نقش خود که قابل انجام توسط اتوماسیون نیست، تمرکز کنند.

 

حمایت از ادغام داده‌ها

یکی از بزرگ‌ترین موانع کارایی، وجود سیلوهای (انبارها) داده‌ای است که در  برنامه‌های مختلف با سیستم‌های متفاوت وجود دارد. ترکیب داده‌ها از منابع مختلف در معماری داده‌های سازمانی می‌تواند بسیار دشوار باشد. برنامه‌های جامع سازمانی، مانند سیستم‌های برنامه‌ریزی منابع سازمانی (ERP) وجود دارند، اما ممکن است برای بسیاری از کسب‌وکارها هزینه‌بر یا غیر منعطف باشند. به‌جای آن، سازمان‌ها می‌توانند از چندین برنامه مستقل با هزینه پایین‌تر استفاده کنند که دارای رابط‌های ادغام داده هستند تا داده‌های خود را استخراج، ترکیب و تحلیل کنند.

 

افزایش جذابیت برای مشتری

هنگامی که خریداران تصمیم به خرید نرم‌افزار می‌گیرند، مزایا و معایب، ویژگی‌ها و محدودیت‌های زیادی را بررسی می‌کنند.

بسیاری از کاربران نهایی انتظار دارند که برنامه‌ها و خدمات با یکدیگر تعامل داشته باشند. محصولات نرم‌افزاری که مجموعه وسیعی از ادغام‌های داخلی را ارائه می‌دهند، معمولاً با نظر مثبت‌تری مورد توجه قرار می‌گیرند. این موضوع به‌ویژه زمانی صادق است که کاربر قبلاً یکی یا چند مورد از راه‌حل‌های موجود را خریداری کرده باشد.

شما می‌توانید برنامه‌های محبوب را با برنامه خود ادغام کنید، مانند افزودن روش‌های ورود به حساب از طریق ایمیل یا رسانه‌های اجتماعی. این کار به شما این امکان را می‌دهد که انتظارات کاربری گروه بزرگ‌تری را برآورده کرده و پایگاه مشتریان خود را افزایش دهید.

 

کاهش هزینه‌های توسعه

برای ساخت نرم‌افزار، توسعه‌دهندگان از کتابخانه‌ها و چارچوب‌هایی استفاده می‌کنند که عملکردهای پیچیده‌ای را انجام می‌دهند، بنابراین نیازی به نوشتن آن کدها به‌طور مستقل ندارند.

ادغام برنامه‌ها نیز مشابه این موضوع است. شما می‌توانید به‌طور ایمن و کارآمد از عملکردها و داده‌های سایر برنامه‌ها استفاده مجدد کنید. هنگامی که داده‌ها و عملکردهای یک برنامه دیگر را در برنامه خود ادغام می‌کنید، به‌سرعت قابلیت‌های جدیدی در برنامه خود ایجاد می‌کنید. بسیاری از اوقات، چنین ویژگی‌هایی بدون انجام این کار ممکن نیستند یا زمان زیادی برای کدنویسی نیاز دارند.در این صورت هزینه توسعه یک برنامه به‌طور قابل توجهی کاهش می‌یابد و می‌توان آن را بسیار سریع‌تر ساخت.

 

موارد استفاده از ادغام برنامه‌ها

ادغام تقریباً در همه برنامه‌‎های نرم‌افزاری  و تمام صنایع مفید است. ادغام برنامه‌ها می‌تواند برای برنامه‌های داخلی، عمومی یا خارجی و برنامه‌های قدیمی استفاده شود.

 

برنامه‌های داخلی

در شرکت‌های بزرگ، برنامه‌های خصوصی و داخلی زیادی وجود دارد که فقط درون همان کسب‌وکار استفاده می‌شوند. شما می‌توانید این برنامه‌ها را توسعه دهید تا ارتباط بین برنامه‌ها و جریان داده‌ها ممکن شود. به‌عنوان مثال، سیستم‌های منابع انسانی (HR) ممکن است با پلتفرم‌های آموزشی کارکنان ادغام شوند. یا سیستم‌های مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) می‌توانند با مکانیزم‌های ارتباطی ایمیلی ادغام شوند.

 

برنامه‌های خارجی

اگر یک برنامه عمومی یا خارجی دارای رابط‌های ادغام برنامه باشد، این برنامه برای مشتریان یا جامعه هدف کاربران شما مفیدتر است. برای مثال، یک برنامه پایش زمان که در دسترس همگان است می‌تواند عملکردهای API مانند افزودن پروژه‌های جدید یا خروجی گرفتن از مقادیر یک هفته را انجام دهد. یک توسعه‌دهنده یا متخصص اتوماسیون می‌تواند از این رابط‌ها برای اتصال برنامه پایش زمان به سیستم مدیریت پروژه داخلی خود استفاده کند.

 

برنامه‌های قدیمی

برنامه‌های قدیمی، برنامه‌هایی هستند که قدیمی و دست و پاگیر هستند و اغلب نیاز به راه‌حل‌های جایگزین برای کاربران دارند. با وجود معایب، بسیاری از آن‌ها به دلیل هزینه‌های مربوط به ارتقا، به‌طور گسترده‌ای استفاده می‌شوند.

بازنشسته کردن این برنامه‌ها ممکن است تحت شرایط فعلی کسب‌وکار ممکن نباشد. بنابراین، ادغام برنامه‌ها معمولاً یک راه‌حل عالی است. شما می‌توانید رابط‌هایی برای این برنامه‌ها تعریف کنید و سپس یک برنامه جدید بسازید که برای کاربران قابل استفاده باشد. این کار برنامه قدیمی را از کاربران پنهان کرده و عملیات دستی را حذف می‌کند.

 

مکانیسم‌های رایج ادغام برنامه‌ها 

روش‌های مختلفی برای ادغام برنامه‌ها وجود دارد. بهترین فرآیند ادغام به آنچه در دسترس است، هزینه، زمان و دیگر محدودیت‌ها مانند عملکرد، امنیت و مدیریت زنجیره تأمین نرم‌افزار بستگی دارد.

 

  • APIها

API یک مکانیزم است که به دو مؤلفه نرم‌افزاری اجازه می‌دهد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و از مجموعه‌ای مشترک از تعاریف و پروتکل‌ها استفاده کنند. در کد نویسی، این به‌صورت ماژول‌های نمایشی خارجی به یک برنامه شخصی نمایش داده می‌شود. این ماژول‌های نمایشی شامل تابعی هستند که یک تابع داخلی در برنامه خصوصی را فراخوانی کرده و مقداری را به عنوان خروجی می‌دهد. ماژول نمایشی API معمولاً دارای توضیحی برای توسعه‌دهندگان است تا برای اطمینان از عملکرد صحیح، آن را مطالعه کنند. APIها می‌توانند به روش‌های استاندارد مختلفی ساخته شوند. به‌عنوان مثال، شما می‌توانید انتخاب کنید که آیا از g RPC یا REST استفاده کنید.

 

  • باس‌های رویداد (Event Buses)

باس رویداد در توسعه نرم‌افزار مبتنی بر رویداد استفاده می‌شود. این در حقیقت مشابه یک خط لوله است که رویدادها را دریافت کرده و مؤلفه‌های برنامه را بر اساس رویدادها به هم متصل می‌کند.

این سیستم از مدل انتشار و اشتراک واحدی استفاده می‌کند. برنامه‌ها می‌توانند رویدادهای عمومی را منتشر کنند و دیگران می‌توانند برای مصرف آن‌ها مشترک شوند. به‌عنوان نمونه، یک رویداد کلیک ارسال در یک برنامه ممکن است موجب افزایش شمارش تعداد ارسال‌ها در برنامه دیگری شود.

 

  • پروتکل‌ها و استانداردهای پیام‌رسانی

پروتکل‌ها و استانداردهای مختلف پیام‌رسانی به برنامه‌ها اجازه می‌دهند که با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به‌عنوان مثال، HTTP و Webhooks پروتکل‌های رایج برای ارتباط بین برنامه‌ها در وب هستند. فرمت‌های استاندارد پیام‌رسانی شامل JSON و XML می‌باشد. زمانی که پروتکل‌ها و استانداردها را برای ادغام برنامه‌های سازمانی انتخاب می‌کنید، بهتر است از محبوب‌ترین گزینه‌ها در صنعت خود استفاده کنید.

 

نرم‌افزار ادغام برنامه بدون کد

در گذشته، برای ادغام دو برنامه از طریق APIها، نیاز به استخدام یک توسعه‌دهنده برای کدنویسی بود. با ابزارهای ادغام برنامه بدون کد، کاربران غیرتخصصی می‌توانند دو یا چند برنامه نرم‌افزاری را ادغام کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند گردش کاری سفارشی بین نرم‌افزارها ایجاد کنند. این برنامه‌ها به‌عنوان یک پلتفرم ادغام عمل می‌کنند و APIهای محبوب برنامه‌ها را به کار بسته و یک رابط کاربری آسان برای استفاده ارائه می‌دهند.

هوش عملیاتی (Operational Intelligence) چیست؟
آپاچی کافکا (Apache Kafka) چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
علاقه‌مندی‌ها
مشاهدات اخیر
دسته بندی ها