مهاجرت اپلیکیشن (Application Migration) چیست؟

مهاجرت اپلیکیشن (Application Migration) چیست؟

مهاجرت اپلیکیشن چیست؟

مهاجرت اپلیکیشن فرآیند انتقال برنامه‌ها از یک محیط به محیط دیگر است. به طور سنتی، برنامه‌ها در مراکز داده‌ی داخلی یا مراکز اشتراکی میزبانی می‌شدند که باعث ناکارآمدی در مقیاس‌پذیری، ارتقاء و نگهداری اپلیکیشن‌ها می‌شد. مهاجرت اپلیکیشن، برنامه‌ها را به زیرساخت ابری انعطاف‌پذیرتر برای بهبود عملکرد و تجربه‌ی کاربری منتقل می‌کند. این شامل تنظیم خطوط لوله‌ی استقرار جدید یا حتی بازنویسی و طراحی مجدد برنامه‌ها برای بهره‌مندی کامل از خدمات ابری است. مهاجرت اپلیکیشن نیازمند برنامه‌ریزی مناسب و رویکردی سیستماتیک برای به حداقل رساندن اختلالات کسب‌وکار است.

مزایای مهاجرت اپلیکیشن چیست؟

سازمان‌ها به دلایل مختلف تصمیم به مهاجرت برنامه‌های نرم‌افزاری خود از محیط داخلی به ابر می‌گیرند.

  • انعطاف‌پذیری: با مهاجرت اپلیکیشن‌ها به ابر، به راحتی می‌توانید به منابع محاسباتی مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنید. به جای تامین نیروی کاری خود با سرورهای داخلی، از فناوری‌های ابری برای مجازی‌سازی محیط محاسباتی مورد نیاز استفاده می‌کنید. به عنوان مثال، می‌توانید ظرفیت محاسباتی برنامه‌های خود را در Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) برای برآورده کردن نیازهای در حال تغییر، تغییر اندازه دهید. با مهاجرت ابری، می‌توانید حجم کاری را به کاربران نهایی نزدیک‌تر مستقر کنید. معماری توزیع‌شده‌ی محیط ابری، عملکرد اپلیکیشن را بهبود می‌بخشد زیرا برنامه‌ها و داده‌ها از نظر جغرافیایی به کاربران نهایی که از آن استفاده می‌کنند، نزدیک‌تر هستند. می‌توانید به راحتی ماژول‌های اضافی مانند یک متعادل‌کننده‌ی بار و یک شبکه‌ی توزیع محتوا (CDN) را برای بهبود بیشتر پاسخگویی و در دسترس بودن اپلیکیشن نصب کنید.
  • بهره‌وری هزینه: با مهاجرت اپلیکیشن، می‌توانید با به حداقل رساندن هزینه‌های سرمایه‌ای، از صرفه‌جویی قابل توجهی در هزینه بهره‌مند شوید. به جای سرمایه‌گذاری و نگهداری تجهیزات محاسباتی گران‌قیمت، در طرح‌های پرداخت به ازای استفاده، در ابزارها و محیط‌های رایانش ابری مشترک می‌شوید. ارائه‌دهندگان خدمات ابری، سیستم‌عامل‌ها، پایگاه‌های داده و سایر زیرساخت‌های فناوری اطلاعات را به طور کامل مدیریت می‌کنند که به طور قابل توجهی هزینه‌های صدور مجوز و نگهداری زیرساخت را کاهش می‌دهد. می‌توانید با مقیاس‌بندی پیشنهادات دیجیتال خود برای کاربران نهایی، هزینه‌ها را بهینه و ریسک‌ها را مدیریت کنید.
  • دسترسی به فناوری پیشرفته: مهاجرت اپلیکیشن فراتر از انتقال برنامه‌های نرم‌افزاری از محیط داخلی به ابر است. برخی از سازمان‌ها حجم کاری خود را برای دسترسی به فناوری‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی (AI)، یادگیری ماشین (ML)، بلاک‌چین و واقعیت افزوده (AR) منتقل می‌کنند. می‌توانید تجربیات بهبود یافته‌ی مشتری را با کسری از هزینه ارائه دهید. همچنین می‌توانید استراتژی‌های نرم‌افزاری جدید را کشف کرده و در بازارهای رو به رشد رقابتی باقی بمانید. به عنوان مثال، می‌توانید از Amazon Bedrock برای ساخت و مقیاس‌بندی برنامه‌های هوش مصنوعی مولد به راحتی بیشتر در ابر استفاده کنید.
  • بهبود عملیات: مهاجرت موفق اپلیکیشن می‌تواند اختلالاتی که بر درآمد کسب‌وکار تأثیر می‌گذارد را به حداقل برساند. با معماری ابری، تیم‌های DevOps می‌توانند خطوط لوله‌ی یکپارچه‌سازی مداوم و تحویل مداوم (CI/CD) را راه‌اندازی کنند که پاسخ‌های سریع به رفع اشکال و انتشار ویژگی‌ها را امکان‌پذیر می‌کند. مهاجرت حجم کاری به یک محیط ابری همچنین در دسترس بودن، قابلیت بازیابی و امنیت داده را بهبود می‌بخشد. به عنوان مثال، می‌توانید برنامه‌هایی را که روی ماشین‌های مجازی (VM) مستقر شده‌اند، با ابزارهای مهاجرت اپلیکیشن به کانتینرها منتقل کنید. تکثیر برنامه‌های کانتینری در محیط‌های ابری آسان‌تر است که در دسترس بودن سرویس را تضمین می‌کند.

استراتژی‌های مهاجرت اپلیکیشن چیست؟

سازمان‌ها به دلیل پیچیدگی‌های فنی اساسی، الزامات محاسباتی و نیازهای تجاری در حال تغییر، استراتژی‌های مختلفی را هنگام مهاجرت اپلیکیشن‌ها به ابر اتخاذ می‌کنند.

  • میزبانی مجدد (Rehost): میزبانی مجدد یا “انتقال و جابجایی” شامل انتقال یک اپلیکیشن از محیط فعلی خود به ابر بدون تغییر است. در این استراتژی، از خدمات مهاجرت ابری برای انتقال بسیاری از برنامه‌ها به محیط جدید خود بدون وقفه در ارائه‌ی خدمات استفاده می‌کنید. با یک استراتژی برنامه‌ریزی‌شده‌ی مناسب، میزبانی مجدد به این معنی است که کاربران می‌توانند در طول مهاجرت به دسترسی به حجم کاری خود ادامه دهند.
  • تغییر پلتفرم (Replatform): تغییر پلتفرم یا “انتقال و تغییر شکل” رویکردی است که یک اپلیکیشن را از پلتفرم موجود خود خارج کرده و به ابر منتقل می‌کند. با این روش، برای اطمینان از اینکه اپلیکیشن از ویژگی‌های ابری در محیط جدید بهره می‌برد، بهینه‌سازی‌هایی را انجام می‌دهید. به عنوان مثال، می‌توانید یک پایگاه داده SQL را که در حال حاضر روی یک سرور فیزیکی میزبانی می‌شود، با تهیه، نگهداری و مقیاس‌بندی خودکار سخت‌افزار به Amazon RDS برای SQL Server منتقل کنید. همچنین می‌توانید با کپسوله کردن آنها با کانتینرها، کل VMها را به ابر منتقل کنید. این تلاش‌ها را برای اصلاح تنظیمات نرم‌افزاری فعلی هنگام جابجایی بین محیط‌ها کاهش می‌دهد.
  • بازسازی (Refactor): با بازسازی یا “انتقال، تغییر و جابجایی”، می‌توانید هنگام مهاجرت اپلیکیشن‌ها از ویژگی‌های بومی ابری استفاده کنید. هنگام بازسازی، می‌توانید تغییرات قابل توجهی در پایگاه کد اپلیکیشن ایجاد کنید. این استراتژی که به عنوان بازطراحی نیز شناخته می‌شود، برای جدا کردن حجم کاری از پلتفرم‌های فیزیکی مناسب است. بازسازی نیازمند برنامه‌ریزی، پیاده‌سازی و آزمایش کافی برای اطمینان از عملکرد نرم‌افزار اصلاح‌شده با وجود تغییرات قابل توجه کد است.
  • خرید مجدد (Repurchase): خرید مجدد یک استراتژی مهاجرت اپلیکیشن است که شامل حذف ماژول‌های نرم‌افزاری موجود و جایگزینی آنها با نسخه‌های جدیدتر پشتیبانی‌شده توسط ابر است. سازمان‌ها از این استراتژی هنگام خرید نرم‌افزار جدید در بازار ابری استفاده می‌کنند زیرا از نظر مالی منطقی‌تر از بازطراحی سیستم‌های قدیمی است. هنگام خرید مجدد اپلیکیشن‌ها، از نرم‌افزار به عنوان یک مدل اشتراک (SaaS) بهره می‌برید. برنامه‌های مبتنی بر ابر همچنین ویژگی‌هایی را ارائه می‌دهند که به طور خاص برای محیط‌های ابری ساخته شده‌اند، مانند دسترسی از راه دور، استقرار بدون سرور و سرویس‌دهی خودمدیریت‌شده.
  • نگهداری (Retain): نگهداری یک حرکت استراتژیک است که بودجه یا منابع لازم برای انتقال فوری اپلیکیشن به ابر را ندارید. همچنین ممکن است اگر وابستگی‌های زنجیره‌ای به این معنی باشد که اپلیکیشن باید برای مدت معینی در محیط داخلی فعلی خود باقی بماند تا ماژول‌های نرم‌افزاری دیگر مهاجرت کنند، رخ دهد. با نگهداری، استراتژی‌های انفجار ابری از استفاده از منابع ابری در صورت پر بودن زیرساخت داخلی پشتیبانی می‌کنند.
  • بازنشستگی (Retire): بازنشستگی شامل قطع پشتیبانی از یک اپلیکیشن به جای انتقال آن به یک محیط جدید است. اگر هیچ مزیت تجاری برای انتقال آن به ابر وجود نداشته باشد، ممکن است یک اپلیکیشن را بازنشسته کنید. به عنوان مثال، برخی از اپلیکیشن‌ها دیگر استفاده نمی‌شوند اما همچنان منابع محاسباتی داخلی را مصرف می‌کنند. این رویکرد همچنین در صورتی قابل اجرا است که فروشنده‌ی نرم‌افزار شما پشتیبانی از اپلیکیشن را متوقف کرده باشد. پس از بازنشستگی، می‌توانید اپلیکیشن‌های بومی ابری جدید را از ابتدا بسازید یا راه‌حل‌های SaaS جدیدی را خریداری کنید که نیازهای شما را بهتر برآورده می‌کنند.

فرآیند مهاجرت اپلیکیشن چیست؟

مهاجرت موفق اپلیکیشن نیازمند یک استراتژی هماهنگ‌شده‌ی خوب بین ذینفعان مختلف است. مراحل زیر می‌تواند به شما در مهاجرت اپلیکیشن‌ها به ابر کمک کند.

  1. انجام ممیزی فنی: برنامه‌های موجود، پشته‌های فناوری، جابجایی داده و اهداف تجاری خود را ارزیابی کنید تا مزایا و ریسک‌های احتمالی مهاجرت را شناسایی کنید. این یک نمای کلی از مقیاس و تأثیر مهاجرت بر سازمان و عملیات روزانه‌ی شما ارائه می‌دهد. همچنین به شما کمک می‌کند تا ارائه‌دهندگان خدمات ابری را که فناوری‌های لازم برای ساده‌سازی، مدیریت و خودکارسازی پروژه‌ی مهاجرت شما را ارائه می‌دهند، شناسایی کنید.
  2. برنامه‌ریزی مهاجرت: در مرحله‌ی بعد، نتیجه‌ی نهایی را تجسم کنید و به عقب برگردید تا شکاف‌های فنی بین محیط‌های محاسباتی فعلی و جدید را پر کنید. عواملی که بر این فرآیند تأثیر می‌گذارند، از جمله ملاحظات فنی، تجاری و امنیتی را تجزیه و تحلیل کنید. سپس، یک تیم مهاجرت اپلیکیشن را برای پیاده‌سازی و تسهیل تغییرات برنامه‌ریزی‌شده تشکیل دهید. مهاجرت اپلیکیشن پیچیده است و به یک تیم چند رشته‌ای از مدیران سیستم، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار، مهندسان داده، افسران امنیتی و سایر متخصصان فناوری اطلاعات نیاز دارد.
  3. انتخاب استراتژی مهاجرت: تصمیم بگیرید که کدام استراتژی مهاجرت به بهترین وجه با اهداف، اولویت‌ها و منابع سازمان شما مطابقت دارد. به عنوان مثال، می‌توانید اپلیکیشن‌های خاصی را روی سرورهای داخلی نگه دارید در حالی که سایرین را به ابر منتقل می‌کنید. اگر در حال انتقال چندین حجم کاری به ابر هستید، می‌توانید یک مهاجرت مرحله‌ای را انتخاب کنید تا فضایی برای اصلاحات و تداوم خدمات فراهم شود. همچنین توصیه می‌کنیم جدول زمانی مورد نیاز برای پیاده‌سازی هر استراتژی را در نظر بگیرید.
  4. آزمایش کافی: یک محیط آزمایشی ایجاد کنید تا تیم مهاجرت شما بتواند قبل از انتقال، این فرآیند را تمرین کند. انجام آزمایش کافی، تیم شما را برای چالش‌های احتمالی آماده می‌کند و با اطمینان ادامه می‌دهد. نتایج آزمایش را بررسی کنید تا اطمینان حاصل شود که یکپارچگی داده، رفتار اپلیکیشن و عملکرد سیستم در مهاجرت آزمایشی تحت تأثیر قرار نمی‌گیرند.
  5. انجام مهاجرت اپلیکیشن: پس از نهایی کردن طرح، حجم کاری را به صورت مرحله‌ای به محیط جدید خود منتقل کنید. یک رویکرد مهاجرت ابری مرحله‌ای، ثبات و تداوم را برای کاربران اپلیکیشن فراهم می‌کند. اطمینان حاصل کنید که تیم مهاجرت برای رسیدگی به مسائل فنی که پیش می‌آیند، در دسترس است. در عین حال، همه‌ی کاربران را در مورد فرآیند، مدت زمان و چالش‌های پیش‌بینی‌شده مطلع کنید.
  6. نظارت بر اپلیکیشن‌های مهاجرت‌شده: پس از انتقال اپلیکیشن‌ها به ابر، به مشاهده‌ی عملکرد آنها ادامه دهید. تیم مهاجرت را از اختلالات، مشکلات یکپارچگی داده یا هرگونه رفتار نامنظمی که بر ارائه‌ی خدمات تأثیر می‌گذارد، مطلع کنید. در صورت لزوم، فرآیند برنامه‌ریزی مهاجرت اپلیکیشن را برای بهینه‌سازی گردش‌های کاری آینده، دوباره بررسی و اصلاح کنید.

بهترین روش‌های مهاجرت اپلیکیشن چیست؟

مهاجرت اپلیکیشن یک فرآیند پیچیده است که زمان و منابع قابل توجهی را مصرف می‌کند. بهترین روش‌های زیر، مهاجرت اپلیکیشن‌ها را قابل مدیریت‌تر می‌کند:

  • همه‌ی ذینفعان را برای حمایت از تلاش‌های مهاجرت، همراه کنید. مزایا، اهداف و انگیزه‌ها را به کل تیم منتقل کنید تا همه درک مشترکی داشته باشند.
  • در صورت لزوم، برای تکمیل تیم مهاجرت داخلی خود، با یک شریک فناوری اطلاعات خارجی همکاری کنید. مهاجرت اپلیکیشن و داده به مهارت‌هایی نیاز دارد که برخی از سازمان‌ها فاقد آن هستند.
  • به عنوان یک اقدام احتیاطی، از همه‌ی فایل‌ها، پایگاه‌های داده و اپلیکیشن‌ها در محیط‌های موجود پشتیبان تهیه کنید. اگر هنگام مهاجرت با مشکلی مواجه شدید، از پشتیبان‌ها برای بازگرداندن تغییرات استفاده کنید.
  • محافظه‌کارانه با مهاجرت تعداد کمی از حجم کاری غیر بحرانی شروع کنید. سپس، در صورت امکان، این فرآیند را خودکار کنید تا مهاجرت آینده مقیاس شود.
  • محیط آزمایشی را برای امکان آزمایش تغییرات و بهبودهای بعدی نگه دارید. این اطمینان می‌دهد که تیم‌های مهاجرت می‌توانند پیکربندی‌های آینده را قبل از انتقال پیکربندی‌ها به مرحله‌ی تولید، به طور ایمن تأیید کنند.
نظارت و مدیریت از راه دور (Remote Monitoring and Management) چیست؟
پایگاه داده بدون سرور (Serverless Database) چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
علاقه‌مندی‌ها
مشاهدات اخیر
دسته بندی ها