امنیت نقطه پایانی (Endpoint Security) چیست؟

امنیت نقطه پایانی (Endpoint Security) چیست؟

امنیت نقطه پایانی چیست؟

امنیت نقطه پایانی مجموعه‌ای از رویه‌ها و فناوری‌ها است که از دستگاه‌های کاربران نهایی مانند رایانه‌های رومیزی، لپ‌تاپ‌ها و تلفن‌های همراه در برابر نرم‌افزارهای مخرب و ناخواسته محافظت می‌کند. کارمندان و اعضای تیم با استفاده از این دستگاه‌ها به شبکه‌های شرکتی متصل شده و به منابع دسترسی پیدا می‌کنند. سازمان‌ها باید از این دستگاه‌ها محافظت کنند تا از استفاده‌ی اشخاص ثالث از آنها برای ورود غیرمجاز به شبکه‌ها، برنامه‌ها و مخازن داده جلوگیری شود.

نقاط پایانی در امنیت نقطه پایانی چه هستند؟

نقاط پایانی هر دستگاهی هستند که به یک شبکه متصل شده و در آن ارتباط برقرار می‌کنند. سوئیچ‌ها و روترهایی که سایر دستگاه‌های محاسباتی را به یک شبکه متصل می‌کنند نیز به عنوان نقاط پایانی در نظر گرفته می‌شوند.

متخصصان امنیت اغلب از اصطلاح “دستگاه‌های نقطه پایانی” به طور خاص برای دستگاه‌های از راه دور که از خارج از فایروال شرکت به شبکه داخلی متصل می‌شوند، استفاده می‌کنند. با این حال، هر دستگاه متصل به شبکه به طور کلی یک نقطه پایانی است، خواه از راه دور، در محل، سیار، توسط انسان اداره شود یا خودکار باشد.

در اینجا چند نمونه از دستگاه‌های نقطه پایانی آورده شده است:

  • رایانه‌های رومیزی
  • لپ‌تاپ‌ها
  • دستگاه‌های تلفن همراه مانند تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها
  • پوشیدنی‌ها مانند ساعت‌های هوشمند و دستگاه‌های پزشکی هوشمند
  • لوازم جانبی شبکه مانند چاپگرها، اسکنرها و دستگاه‌های فتوکپی
  • ایستگاه‌های کاری و سرورها
  • روترها و سوئیچ‌ها
  • دستگاه‌های اینترنت اشیا (IoT) مانند حسگرهای هوشمند و سایر ماشین‌های هوشمند

رشد تصاعدی دستگاه‌های IoT، افزایش روند استفاده از دستگاه‌های شخصی (BYOD) و تغییر به سمت کار از راه دور و انعطاف‌پذیر به این معنی است که تعداد دستگاه‌هایی که به شبکه‌های اداری متصل می‌شوند فقط در حال افزایش است. هرچه تعداد دستگاه‌های نقطه پایانی بیشتر باشد، احتمال یافتن یک حفره امنیتی و حمله سایبری توسط مجرمان سایبری بیشتر می‌شود.

چرا امنیت نقطه پایانی مهم است؟

یک ساختمان اداری امن را در نظر بگیرید که فقط به خودروهای کارمندان اجازه ورود به محوطه اداری را می‌دهد. اگر تنها اقدامات امنیتی حصارها، دیوارها و دروازه‌های محکم باشد، یک مزاحم که در داخل خودروی کارمند پنهان شده باشد، می‌تواند بدون شناسایی وارد ساختمان اداری شود. امنیت اداره باید بررسی‌های امنیتی را برای خودروها نیز تضمین کند.

به طور مشابه، شبکه‌های سازمانی معمولاً از طریق کنترل‌های امنیتی محیطی که در ورودی‌ها محافظت ایجاد می‌کنند، ایمن می‌شوند. با این حال، اشخاص ثالث می‌توانند با استفاده از نقاط پایانی مجاز برای دور زدن فایروال‌های شرکت و سایر کنترل‌های امنیتی محیطی، دسترسی گسترده‌ای پیدا کنند. هنگامی که کارمندان از راه دور از طریق شبکه‌های خانگی یا عمومی ناامن به شبکه شرکت متصل می‌شوند، اشخاص ثالث غیرمجاز می‌توانند اقدامات زیر را انجام دهند:

  • دسترسی گسترده به هر داده‌ای که بین نقطه پایانی و شبکه سازمانی مبادله می‌شود، پیدا کنند.
  • از راه دور نرم‌افزارهای مخرب را روی سیستم‌های سازمانی نصب کنند.
  • دسترسی گسترده به سایر منابع حیاتی و دارایی‌های داده پیدا کنند.

راه‌حل‌های امنیت نقطه پایانی خطر بروز چنین مشکلاتی را کاهش می‌دهند.

مزایای امنیت نقطه پایانی چیست؟

یک سازمان می‌تواند با اجرای امنیت نقطه پایانی، امنیت کلی خود را به روش‌های مختلف بهبود بخشد. در زیر به برخی از مزایا اشاره می‌کنیم.

  • افزایش آگاهی در بین کاربران نهایی: اقدامات حفاظتی نقطه پایانی اطلاعات مربوط به حوادث امنیتی شناخته شده و در حال ظهور را جمع‌آوری کرده و آگاهی در سطح سازمان را در مورد آنها افزایش می‌دهد. کاربران آخرین اطلاعات را برای ایمن کردن دستگاه‌های خود دریافت می‌کنند.
  • کاهش زمان پاسخگویی: راه‌حل‌های امنیت نقطه پایانی رفتار کاربر را نظارت کرده و هرگونه فعالیت غیرعادی را به طور خودکار علامت‌گذاری می‌کنند. شما می‌توانید حوادث امنیتی را خیلی سریع‌تر شناسایی و به آنها پاسخ دهید.
  • پشتیبانی از انطباق با مقررات: امنیت نقطه پایانی می‌تواند به اهداف کلی انطباق شما کمک کند. به عنوان مثال، می‌توانید از اقداماتی مانند رمزگذاری داده‌ها، نظارت مداوم و هشدارهای به موقع برای کاهش خطر دسترسی ناخواسته به داده‌های حساس استفاده کنید.

امنیت نقطه پایانی چه نوع خطراتی را به حداقل می‌رساند؟

یک راه‌حل امنیتی نقطه پایانی نسل بعدی به مدیریت چندین خطر امنیتی کمک می‌کند. در زیر چند نمونه ذکر می‌کنیم:

  • فیشینگ: در فیشینگ، اشخاص ثالث از ایمیل‌های جعلی یا سایر ارتباطات دیجیتال برای فریب کارمندان برای افشای اطلاعات حساس استفاده می‌کنند. راه‌حل‌های پیشرفته امنیت نقطه پایانی دروازه‌های ایمیل را برای شناسایی و قرنطینه کردن ایمیل‌های مخرب ادغام می‌کنند و در نتیجه خطر افتادن کارمندان در دام تاکتیک‌های فیشینگ را کاهش می‌دهند.
  • باج‌افزار: باج‌افزار نوعی بدافزار است که اشخاص ثالث آن را روی نقاط پایانی شرکت مستقر می‌کنند تا کاربران را از شبکه قفل کنند. سپس می‌توانند در ازای بازگرداندن دسترسی کاربران، درخواست پرداخت باج کنند. آنها همچنین ممکن است تهدید به افشای داده‌های حساس کنند. امنیت نقطه پایانی شامل تشخیص تهدید پیشرفته برای شناسایی و متوقف کردن باج‌افزار قبل از رمزگذاری داده‌ها یا قفل کردن کاربران از سیستم‌هایشان است. همچنین ویژگی‌های رمزگذاری داده را ارائه می‌دهد تا اشخاص ثالث نتوانند به طور ناخواسته به داده‌های حساس شرکت دسترسی پیدا کنند.
  • خطرات امنیتی داخلی: خطرات امنیتی داخلی خطراتی هستند که کارمندان یا پیمانکاران یک سازمان، چه به طور عمدی و چه غیرعمدی، ایجاد می‌کنند. مدیران می‌توانند از پلتفرم‌های امنیت نقطه پایانی برای اجرای اصل حداقل امتیاز استفاده کنند، بنابراین کاربران و نقاط پایانی آنها فقط به منابعی دسترسی پیدا می‌کنند که برای انجام وظایف خود کاملاً به آنها نیاز دارند. حفاظت از نقطه پایانی همچنین از تجزیه و تحلیل رفتاری برای تشخیص فعالیت‌های مشکوک کاربر و هشدار به مدیران در مورد آنها استفاده می‌کند.

چگونه می‌توانید امنیت نقطه پایانی را پیاده‌سازی کنید؟

  • نرم‌افزار تشخیص و پاسخ نقطه پایانی (EDR): نرم‌افزار EDR قابلیت‌های پیشرفته تشخیص، بررسی و اصلاح خطر را دارد. این یک راه‌حل امنیتی نقطه پایانی است که به طور مداوم دستگاه‌های کاربر نهایی را برای شناسایی و پاسخ سریع‌تر به حوادث امنیتی نظارت می‌کند. EDR با انجام موارد زیر کار می‌کند:
    • فعالیت‌ها و رویدادهایی را که در همه نقاط پایانی در حال وقوع است، ثبت می‌کند.
    • میلیاردها رویداد را در زمان واقعی تجزیه و تحلیل می‌کند تا رفتار مشکوک را به طور خودکار تشخیص دهد.
    • دید مداوم و جامع از آنچه در نقاط پایانی در زمان واقعی اتفاق می‌افتد، فراهم می‌کند. ابزارهای EDR بنابراین اطلاعات جامعی را ارائه می‌دهند که تیم‌های امنیتی از آنها برای بررسی، کاهش و پاسخگویی فعالانه به خطرات امنیتی استفاده می‌کنند.
  • پلتفرم حفاظت از نقطه پایانی: یک پلتفرم حفاظت از نقطه پایانی مجموعه‌ای از فناوری‌های امنیتی نقطه پایانی است که با هم برای محافظت از شبکه سازمان شما کار می‌کنند. پلتفرم‌های مدرن و مبتنی بر ابر حفاظت از نقطه پایانی، ابزارهای EDR، نرم‌افزار آنتی‌ویروس و فناوری‌های رمزگذاری داده را ادغام می‌کنند. آنها یک کنسول مدیریت متمرکز برای مدیران سیستم فراهم می‌کنند تا موارد زیر را انجام دهند:
    • نظارت و مدیریت نقاط پایانی.
    • تعریف و اجرای سیاست‌ها.
    • بررسی و پاسخگویی به حوادث امنیتی. یک کنسول مدیریت واحد، حفره‌های دید و سیاست‌های دسترسی ناسازگار را حذف می‌کند. بنابراین پلتفرم‌های حفاظت از نقطه پایانی یک راه‌حل جامع برای امنیت نقطه پایانی هستند.

راه‌حل‌های امنیت نقطه پایانی در مقایسه با سایر فناوری‌های امنیتی چگونه هستند؟

سازمان‌ها باید راه‌حل‌های حفاظت از نقطه پایانی را با سایر راه‌حل‌های موجود برای مدیریت تهدیدات پیشرفته ادغام کنند.

  • امنیت شبکه: امنیت شبکه شامل کنترل‌های دسترسی، امنیت برنامه، نرم‌افزار آنتی‌ویروس، تجزیه و تحلیل شبکه، فایروال‌ها، رمزگذاری و موارد دیگر است. یک راه‌حل امنیت شبکه شامل سیاست‌ها و ابزارهایی

    است که از تمام دارایی‌های موجود در محدوده شبکه سازمانی محافظت می‌کند.

    • امنیت نقطه پایانی در مقابل امنیت شبکه: امنیت شبکه یک اصطلاح کلی است که شامل انواع فناوری‌ها، دستگاه‌ها و فرآیندهایی است که می‌توانید برای محافظت از یکپارچگی هر شبکه کامپیوتری از آنها استفاده کنید. راه‌حل‌های امنیت نقطه پایانی بخشی از امنیت شبکه هر سازمان هستند.
    • نرم‌افزار آنتی‌ویروس: نرم‌افزار آنتی‌ویروس سنتی می‌تواند بر روی دستگاه نقطه پایانی شما نصب شود. این نرم‌افزار سابقه تمام برنامه‌های مخرب شناخته شده را نگه می‌دارد و آنها را شناسایی و مهار می‌کند.
    • امنیت نقطه پایانی در مقابل نرم‌افزار آنتی‌ویروس: راه‌حل‌های آنتی‌ویروس سنتی فقط از یک دستگاه نقطه پایانی در برابر عفونت‌های بدافزار شناخته شده محافظت می‌کنند. برای اینکه این کار انجام شود، کاربران منفرد باید نرم‌افزار آنتی‌ویروس سنتی خود را به روز نگه دارند. از سوی دیگر، امنیت نقطه پایانی ابزارها و اطلاعات تهدید پیشرفته را برای یافتن و از بین بردن خطرات بدافزار شناخته شده و در حال ظهور ترکیب می‌کند. مدیران شبکه می‌توانند راه‌حل‌های نقطه پایانی را به صورت متمرکز مدیریت کنند و در نتیجه خطر حوادث امنیتی را کاهش دهند.
کنفرانس ویدیویی (Video Conferencing) چیست؟
پروتکل پیام کنترل اینترنت (ICMP) چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
علاقه‌مندی‌ها
مشاهدات اخیر
دسته بندی ها