فرهنگ DevSecOps چیست؟

فرهنگ DevSecOps چیست؟

فرهنگ DevSecOps چیست؟

فرهنگ DevSecOps ترکیبی از ارتباطات، افراد، فناوری و فرآیند است.

  • ارتباطات: شرکت‌ها با ترویج یک تغییر فرهنگی که از بالا شروع می‌شود، DevSecOps را پیاده‌سازی می‌کنند. رهبران ارشد اهمیت و مزایای اتخاذ رویه‌های امنیتی را برای تیم DevOps توضیح می‌دهند. توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و تیم‌های عملیات برای اتخاذ رویه‌های DevSecOps به ابزارها، سیستم‌ها و تشویق مناسب نیاز دارند.
  • افراد: DevSecOps منجر به یک تحول فرهنگی می‌شود که تیم‌های نرم‌افزاری را درگیر می‌کند. توسعه‌دهندگان نرم‌افزار دیگر به نقش‌های معمولی ساخت، آزمایش و استقرار کد پایبند نیستند. با DevSecOps، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و تیم‌های عملیات از نزدیک با متخصصان امنیتی برای بهبود امنیت در طول فرآیند توسعه همکاری می‌کنند.
  • فناوری: تیم‌های نرم‌افزاری از فناوری برای انجام تست امنیتی خودکار در طول توسعه استفاده می‌کنند. تیم‌های DevOps از آن برای بررسی برنامه از نظر نقص‌های امنیتی بدون به خطر انداختن جدول زمانی تحویل استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، تیم‌های نرم‌افزاری از Amazon Inspector برای خودکارسازی مدیریت مداوم آسیب‌پذیری در مقیاس استفاده می‌کنند.
  • فرآیند: DevSecOps فرآیند معمولی ساخت نرم‌افزار را تغییر می‌دهد. با DevSecOps، تیم‌های نرم‌افزاری در هر مرحله از توسعه، تست و ارزیابی امنیتی را انجام می‌دهند. توسعه‌دهندگان نرم‌افزار هنگام نوشتن کد، نقص‌های امنیتی را بررسی می‌کنند. سپس یک تیم امنیتی برنامه پیش از انتشار را از نظر آسیب‌پذیری‌های امنیتی آزمایش می‌کند. به عنوان مثال، آنها ممکن است موارد زیر را بررسی کنند:
    • مجوز: به طوری که کاربران فقط به آنچه نیاز دارند دسترسی داشته باشند.
    • اعتبارسنجی ورودی: به طوری که نرم‌افزار هنگام دریافت داده‌های غیرعادی به درستی عمل کند.

سپس تیم‌های نرم‌افزاری قبل از انتشار برنامه نهایی برای کاربران نهایی، هرگونه نقص را برطرف می‌کنند.

تست امنیتی پس از راه‌اندازی برنامه نیز متوقف نمی‌شود. تیم عملیات به نظارت بر مسائل احتمالی، انجام اصلاحات و همکاری با تیم‌های امنیتی و توسعه برای انتشار نسخه‌های به روز شده برنامه ادامه می‌دهد. به عنوان مثال، آنها ممکن است از Amazon CodeGuru Reviewer برای شناسایی آسیب‌پذیری‌های امنیتی، اسرار فاش شده، نشت منابع، مسائل همزمانی، اعتبارسنجی ورودی نادرست و انحراف از بهترین روش‌ها برای استفاده از APIها و SDKهای AWS استفاده کنند.

بهترین روش‌های DevSecOps چیست؟

شرکت‌ها از رویکردهای زیر برای پشتیبانی از تحول دیجیتال با DevSecOps استفاده می‌کنند.

  • انتقال به چپ (Shift Left): انتقال به چپ فرآیند بررسی آسیب‌پذیری‌ها در مراحل اولیه توسعه نرم‌افزار است. با پیروی از این فرآیند، تیم‌های نرم‌افزاری می‌توانند از مسائل امنیتی شناسایی نشده هنگام ساخت برنامه جلوگیری کنند. به عنوان مثال، توسعه‌دهندگان در یک فرآیند DevSecOps کد ایمن ایجاد می‌کنند.
  • انتقال به راست (Shift Right): انتقال به راست نشان دهنده اهمیت تمرکز بر امنیت پس از استقرار برنامه است. برخی از آسیب‌پذیری‌ها ممکن است از بررسی‌های امنیتی قبلی فرار کرده و فقط زمانی آشکار شوند که مشتریان از نرم‌افزار استفاده می‌کنند.
  • استفاده از ابزارهای امنیتی خودکار: تیم‌های DevSecOps ممکن است نیاز به انجام چندین بازبینی در یک روز داشته باشند. برای انجام این کار، آنها باید ابزارهای اسکن امنیتی را در فرآیند CI/CD ادغام کنند. این امر از کند شدن توسعه توسط ارزیابی‌های امنیتی جلوگیری می‌کند.
  • ترویج آگاهی از امنیت: شرکت‌ها هنگام ساخت نرم‌افزار، آگاهی از امنیت را به بخشی از ارزش‌های اصلی خود تبدیل می‌کنند. هر یک از اعضای تیم که در توسعه برنامه‌ها نقشی دارند، باید مسئولیت محافظت از کاربران نرم‌افزار در برابر تهدیدات امنیتی را بر عهده بگیرند.

ابزارهای رایج DevSecOps چیست؟

تیم‌های نرم‌افزاری از ابزارهای DevSecOps زیر برای ارزیابی، شناسایی و گزارش نقص‌های امنیتی در طول توسعه نرم‌افزار استفاده می‌کنند.

  • تست امنیتی ایستا برنامه (SAST): ابزارهای SAST کد منبع اختصاصی را تجزیه و تحلیل کرده و آسیب‌پذیری‌ها را در آن پیدا می‌کنند.
  • تجزیه و تحلیل ترکیب نرم‌افزار (SCA): SCA فرآیند خودکارسازی دید در استفاده از نرم‌افزار متن باز (OSS) به منظور مدیریت ریسک، امنیت و انطباق با مجوز است.
  • تست امنیتی تعاملی برنامه (IAST): تیم‌های DevSecOps از ابزارهای IAST برای ارزیابی آسیب‌پذیری‌های بالقوه یک برنامه در محیط تولید استفاده می‌کنند. IAST شامل مانیتورهای امنیتی ویژه‌ای است که از داخل برنامه اجرا می‌شوند.
  • تست امنیتی پویا برنامه (DAST): ابزارهای DAST با آزمایش امنیت برنامه از خارج از شبکه، از هکرها تقلید می‌کنند.

DevSecOps در توسعه چابک چیست؟

چابک یک طرز فکر است که به تیم‌های نرم‌افزاری کمک می‌کند تا در ساخت برنامه‌ها و پاسخگویی به تغییرات کارآمدتر شوند. تیم‌های نرم‌افزاری قبلاً کل سیستم را در یک سری مراحل غیرقابل انعطاف می‌ساختند. با چارچوب چابک، تیم‌های نرم‌افزاری در یک گردش کار دایره‌ای مداوم کار می‌کنند. آنها از فرآیندهای چابک برای جمع‌آوری بازخورد مداوم و بهبود برنامه‌ها در چرخه‌های توسعه کوتاه و تکراری استفاده می‌کنند.

مقایسه DevSecOps با توسعه چابک

DevSecOps و چابک رویه‌های انحصاری متقابل نیستند. چابک به تیم نرم‌افزار اجازه می‌دهد تا به سرعت به درخواست‌های تغییر عمل کند. در همین حال، DevSecOps رویه‌های امنیتی را در هر چرخه تکراری در توسعه چابک معرفی می‌کند. با DevSecOps، تیم نرم‌افزار می‌تواند با استفاده از روش‌های توسعه چابک، کد ایمن‌تری تولید کند.

چالش‌های پیاده‌سازی DevSecOps چیست؟

شرکت‌ها ممکن است هنگام معرفی DevSecOps به تیم‌های نرم‌افزاری خود با چالش‌های زیر روبرو شوند.

  • مقاومت در برابر تغییر فرهنگی: تیم‌های نرم‌افزار و امنیت سال‌هاست که از رویه‌های معمولی ساخت نرم‌افزار پیروی می‌کنند. شرکت‌ها ممکن است برای تیم‌های فناوری اطلاعات خود دشوار باشد که به سرعت طرز فکر DevSecOps را اتخاذ کنند. تیم‌های نرم‌افزار بر ساخت، آزمایش و استقرار برنامه‌ها تمرکز می‌کنند. در همین حال، تیم‌های امنیتی بر ایمن نگه داشتن برنامه تمرکز می‌کنند. بنابراین، رهبری ارشد باید هر دو تیم را در مورد اهمیت رویه‌های امنیتی نرم‌افزار و تحویل به موقع همسو کند.
  • ادغام پیچیده ابزارها: تیم‌های نرم‌افزاری از انواع مختلف ابزارها برای ساخت برنامه‌ها و آزمایش امنیت آنها استفاده می‌کنند. ادغام ابزارهای فروشندگان مختلف در فرآیند تحویل مداوم یک چالش است. اسکنرهای امنیتی سنتی ممکن است از رویه‌های توسعه مدرن پشتیبانی نکنند.
ماشین مجازی مبتنی بر هسته (KVM) چیست؟
شاردینگ پایگاه داده (Database Sharding) چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
علاقه‌مندی‌ها
مشاهدات اخیر
دسته بندی ها