نرم‌افزار به عنوان سرویس (SaaS) چیست؟

نرم‌افزار به عنوان سرویس (SaaS) چیست؟

SaaS چیست؟

نرم‌افزار به عنوان سرویس (SaaS) به طور سنتی به عنوان یک مدل نرم‌افزاری مبتنی بر ابر در نظر گرفته می‌شود که برنامه‌ها را از طریق یک مرورگر اینترنتی به کاربران نهایی ارائه می‌دهد. فروشندگان SaaS خدمات و برنامه‌ها را برای دسترسی مشتریان به صورت درخواستی میزبانی می‌کنند. با ارائه SaaS، لازم نیست به چگونگی نگهداری سرویس یا نحوه مدیریت زیرساخت زیربنایی فکر کنید؛ فقط باید به نحوه استفاده از نرم‌افزار فکر کنید. یکی دیگر از جنبه‌های معمول مدل SaaS، قیمت‌گذاری است که به صورت اشتراکی یا مدل پرداخت به ازای استفاده پرداخت می‌شود، به جای خرید یکباره تمام قابلیت‌ها به صورت یکجا. یک مثال رایج از یک برنامه SaaS، یک برنامه ایمیل مبتنی بر وب شخص ثالث است، جایی که می‌توانید بدون نیاز به مدیریت افزودن ویژگی‌ها به محصول ایمیل یا نگهداری سرورها و سیستم‌عامل‌هایی که برنامه ایمیل روی آنها اجرا می‌شود، ایمیل ارسال و دریافت کنید.در حالی که صنعت به طور سنتی از اصطلاحاتی مانند زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS)، پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS) و نرم‌افزار به عنوان سرویس (SaaS) به عنوان گروه‌های خدماتی استفاده می‌کرده است، در AWS، ما بر راه‌حل‌هایی برای نیازهای شما تمرکز می‌کنیم که می‌تواند شامل انواع مختلف خدمات باشد. این صفحه از گروه‌بندی سنتی خدمات IaaS، PaaS و SaaS استفاده می‌کند تا به شما کمک کند تصمیم بگیرید کدام مجموعه برای نیازهای شما و استراتژی استقراری که به بهترین وجه برای شما کار می‌کند، مناسب است.

چرا SaaS مهم است؟

SaaS مهم است زیرا به کسب‌وکارها دسترسی به نرم‌افزارهای قدرتمندی را می‌دهد که قبلاً اجرای آنها از محیط‌های داخلی بسیار پرهزینه یا پرانرژی بود. فروشنده SaaS سخت‌افزار، ابزارهای نرم‌افزاری و برنامه را در مرکز داده یا محیط ابری خود مدیریت می‌کند. شما می‌توانید مستقیماً از مرورگر یا برنامه تلفن همراه به نرم‌افزار دسترسی داشته باشید. مدل مبتنی بر اشتراک SaaS نیز به این معنی است که می‌توانید استفاده خود از نرم‌افزار را با توجه به نیازهای کسب‌وکار خود افزایش یا کاهش دهید. برخی از مزایای SaaS در زیر آمده است.

دسترسی ابری:

شما می‌توانید از هر دستگاهی با اتصال به اینترنت به SaaS خود دسترسی داشته باشید. تحت مدل‌های نرم‌افزاری سنتی‌تر، فقط می‌توانید از ایستگاه‌های کاری که برنامه‌ها روی آنها نصب شده‌اند، به برنامه‌های تجاری دسترسی داشته باشید. این دسترسی به دلیل مدل‌های کاری ترکیبی و خانگی، به طور فزاینده‌ای مورد تقاضا است.

هزینه‌های اولیه کمتر:

فروشندگان SaaS معمولاً یک مدل مبتنی بر اشتراک ارائه می‌دهند که هزینه‌های اولیه نرم‌افزارهای سنتی مانند مجوزها، نصب یا مدیریت زیرساخت را کاهش می‌دهد. همچنین نیازی به سرمایه‌گذاری در منابع محاسباتی اضافی برای اجرای نرم‌افزار نیست، زیرا فروشنده همه چیز را روی سرورهای خود مدیریت می‌کند.

کاهش هزینه‌های جاری:

از آنجا که فروشنده SaaS هزینه استاندارد را دریافت می‌کند، می‌توانید با اطمینان برنامه‌ریزی کنید که هزینه‌های خدمات نرم‌افزاری شما در هر سال چقدر خواهد بود. نگهداری مداوم توسط ارائه دهندگان SaaS شما نظارت و تحت پوشش اشتراک شما قرار می‌گیرد. همچنین در صورت نیاز به افزایش مقیاس راه‌حل SaaS خود، از پرداخت هزینه برای افزایش ظرفیت سرور جلوگیری خواهید کرد.

استقرار سریع:

SaaS نصب و پیکربندی مرتبط با نرم‌افزار داخلی را حذف می‌کند، به این معنی که به محض شروع اشتراک سازمانی خود می‌توانید نرم‌افزار را در سراسر کسب‌وکار خود مستقر کنید.

مقیاس‌پذیری درخواستی:

SaaS به شما امکان می‌دهد به راحتی خدمات یا فضای ذخیره‌سازی بیشتری را در صورت نیاز به اشتراک خود اضافه کنید بدون اینکه هزینه‌های ارتقاء زیرساخت خود را متحمل شوید. مقیاس‌پذیری SaaS برای کسب‌وکارهایی که به سرعت در حال رشد هستند عالی است، زیرا می‌توانند ویژگی‌ها و کاربران جدید را در زمان مناسب خود اضافه کنند.

قابلیت اطمینان:

فروشندگان SaaS در پروتکل‌های امنیت سایبری دقیق و قابلیت‌های بازیابی فاجعه سرمایه‌گذاری می‌کنند. بسیاری از فروشندگان SaaS وعده ۹۹٪ یا حتی ۹۹.۹٪ زمان آپتایم را می‌دهند، به این معنی که تنها چیزی که برای کار کردن نیاز دارید یک اتصال اینترنتی مطمئن است.

به‌روزرسانی‌های خودکار:

فروشندگان نرم‌افزار به طور مرتب به‌روزرسانی‌های افزایشی و وصله‌های امنیتی را برای نرم‌افزار خود انجام می‌دهند. به‌روزرسانی‌ها را می‌توان طوری تنظیم کرد که بدون نیاز به پشتیبانی IT به طور خودکار مستقر شوند.

یکپارچگی:

می‌توانید برنامه‌های SaaS شخص ثالث را با استفاده از APIها با سایر پلتفرم‌ها و سیستم‌ها ادغام کنید. می‌توانید نرم‌افزار را مطابق با الزامات خاص خود بدون هزینه‌های زیرساخت سفارشی کنید.

داده‌ها و تجزیه و تحلیل در زمان واقعی:

برنامه‌های SaaS اغلب داده‌هایی را در مورد استفاده و عملکرد جمع‌آوری می‌کنند و می‌توانند بینش‌هایی را در زمان واقعی ارائه دهند.

SaaS چگونه کار می‌کند؟

نرم‌افزار به عنوان سرویس از طریق یک مدل تحویل ابری کار می‌کند. فروشندگان SaaS معمولاً برنامه‌ها و داده‌ها را روی سرورها و پایگاه‌های داده خود میزبانی می‌کنند یا از سرورهای یک ارائه دهنده ابری شخص ثالث استفاده می‌کنند. فروشندگان SaaS همچنین پلتفرم‌ها، سیستم‌عامل‌ها و میان‌افزار را مدیریت می‌کنند.

پس از اشتراک در یک راه‌حل SaaS، فروشنده SaaS از طریق ثبت نام و ورود کاربر مرورگر وب، به مشتری اجازه دسترسی به برنامه را می‌دهد. فروشندگان SaaS معمولاً یک مدل چند مستاجره را اتخاذ می‌کنند، به این معنی که یک نسخه واحد از راه‌حل SaaS روی سرورهای فروشنده میزبانی و به مشترکین جداگانه ارائه می‌شود.

توافقنامه سطح خدمات

توافقنامه سطح خدمات (SLA) یک قرارداد قانونی است که شرایط و ضوابط استفاده از محصول SaaS را تعیین می‌کند. این قرارداد شامل مواردی است که فروشنده SaaS شما ارائه می‌دهد و انتظارات خدمات مانند زمان آپتایم، امنیت، پشتیبانی و به‌روزرسانی‌های خودکار، و همچنین مسئولیت‌های شما به عنوان یک مشتری را مشخص می‌کند. به عنوان مثال، اکثر کسب‌وکارها صرف نظر از محل نگهداری اطلاعات خود، باید مالک داده‌های خود باشند. یک SLA استاندارد به صورت کتبی تأیید می‌کند که شرکت شما مالکیت داده‌های خود و حق بازیابی آن را در هر زمان حفظ می‌کند. در اکثر موارد، می‌توانید داده‌های خود را دانلود کرده و در هر زمان به صورت محلی از آنها نسخه پشتیبان تهیه کنید.

برخی از برنامه‌های SaaS که معمولاً استفاده می‌شوند کدامند؟

انواع مختلفی از برنامه‌های SaaS وجود دارد که معمولاً استفاده می‌شوند، از جمله:

  • مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
  • برنامه‌ریزی منابع سازمانی (ERP)
  • نرم‌افزار بازاریابی ایمیلی
  • نرم‌افزار حسابداری
  • نرم‌افزار منابع انسانی
  • نرم‌افزار امنیتی
  • ابزارهای همکاری
  • خدمات ویرایش سند
  • نرم‌افزار ارتباطی
  • نرم‌افزار مرکز تماس

SaaS در مقایسه با سایر مدل‌های سنتی خدمات ابری چگونه است؟

SaaS یکی از سه مدل اصلی سنتی برای محاسبات ابری، در کنار پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS) و زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS) است.

پلتفرم به عنوان سرویس:

پلتفرم به عنوان سرویس زیرساخت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را برای ساخت و نگهداری برنامه‌ها معمولاً از طریق APIها فراهم می‌کند. ارائه دهندگان ابری ابزارهای توسعه سخت‌افزار و نرم‌افزار را در مراکز داده خود میزبانی می‌کنند. با PaaS، می‌توانید برنامه‌ها را سریعتر و با هزینه کمتر بسازید، آزمایش کنید، اجرا کنید و مقیاس دهید.

SaaS در مقابل PaaS:

در حالی که از SaaS برای انجام وظایف خاص استفاده می‌شود، PaaS به شما امکان دسترسی به زیرساخت مدیریت شده برای توسعه برنامه را می‌دهد.

زیرساخت به عنوان سرویس:

زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS) خدماتی را برای شبکه‌سازی، رایانه‌ها (به صورت مجازی یا فیزیکی) و ذخیره‌سازی داده ارائه می‌دهد. استفاده از IaaS بالاترین سطح انعطاف‌پذیری و کنترل مدیریت بر منابع IT شما را ارائه می‌دهد و مشابه منابع IT موجود است.

SaaS در مقابل IaaS:

SaaS جامع‌ترین انتخاب نرم‌افزار و نگهداری شخص ثالث را ارائه می‌دهد، در حالی که IaaS فقط اجزای اصلی مانند سرورها یا ذخیره‌سازی را تامین و نگهداری می‌کند. IaaS در صورتی که حداکثر کنترل محیط خود را می‌خواهید، گزینه مطلوبی در نظر گرفته می‌شود، در حالی که SaaS در صورتی که به دنبال سهولت استفاده هستید، ترجیح داده می‌شود.

برخی از نمونه‌های موارد استفاده از SaaS ساخته شده با AWS چیست؟

برنامه‌های SaaS شخص ثالث می‌توانند روی زیرساخت ابری ساخته و اجرا شوند. چندین شرکت پیشرو از AWS برای ساخت برنامه‌های SaaS استفاده می‌کنند. آنها شامل:

BMC Software:

سازمان خدمات IT چندملیتی ایالات متحده، BMC Software، با AWS برای توسعه نسخه SaaS از Control-M همکاری کرد. Control-M که یکی از قدیمی‌ترین محصولات آن است، هماهنگ‌سازی گردش کار برنامه و داده را ساده می‌کند. BMC از تخصص AWS SaaS Factory برای ارائه بینش در مورد توسعه راه‌حل SaaS استفاده کرد. AWS همچنین مشاوره‌ای ارائه داد که ضمن بهبود چابکی کسب‌وکار و کارایی عملیاتی، هزینه‌ها را بهینه می‌کرد.

CyberArk:

پلتفرم امنیت هویت CyberArk به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا چالش‌های ناشی از کار از راه دور، مانند مدیریت دسترسی از راه دور، حقوق مدیریت و اعتبارات امنیتی را حل کنند. CyberArk با همکاری تیم AWS SaaS Factory، خدمات اشتراکی جدیدی را برای پلتفرم خود ایجاد کرد. CyberArk توانست با ایجاد خدمات اشتراکی متمرکز و بومی ابری برای همه راه‌حل‌های SaaS خود، توسعه SaaS را تأیید و تسریع کند و زمان ورود به بازار خود را ۳۰٪ کاهش دهد.

Cohesity:

شریک فناوری پیشرفته AWS، Cohesity، مدیریت داده به عنوان سرویس (DMaaS) خود را در AWS منتشر کرد تا مدیریت داده را به طور اساسی ساده کند. Cohesity از نزدیک با چندین تیم AWS، از جمله AWS SaaS Factory، برای طراحی، پیاده‌سازی و راه‌اندازی محصول خود همکاری کرد. در نتیجه، آنها تسریع ۵۰ درصدی در زمان ورود به بازار را گزارش کردند.

متوازن سازی بار (Load Balancing) چیست؟
مدیریت هویت و دسترسی مشتری (CIAM) چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
علاقه‌مندی‌ها
مشاهدات اخیر
دسته بندی ها