مانیتورینگ عملکرد برنامه (APM) چیست؟

مانیتورینگ عملکرد برنامه (APM) چیست؟

مانیتورینگ عملکرد برنامه (APM) چیست؟

مانیتورینگ عملکرد برنامه (APM) فرآیند استفاده از ابزارهای نرم‌افزاری و داده‌های تله‌متری برای نظارت بر عملکرد برنامه‌های حیاتی کسب‌وکار است. کسب‌وکارها می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که سطوح خدمات مورد انتظار را حفظ می‌کنند و مشتریان تجربه کاربری مثبتی از برنامه دریافت می‌کنند. آنها از ابزارهای APM برای ارائه داده‌ها و بینش‌های بی‌درنگ در مورد عملکرد برنامه‌ها استفاده می‌کنند. سپس، تیم‌های فناوری اطلاعات، DevOps و مهندسان قابلیت اطمینان سایت می‌توانند به سرعت مشکلات برنامه را شناسایی و عیب‌یابی کنند.

چرا مانیتورینگ عملکرد برنامه مهم است؟

مانیتورینگ مؤثر عملکرد برنامه (APM) جزء لاینفک موفقیت یک سازمان است. این به اطمینان از اجرای روان خدمات دیجیتال شما، با حداقل زمان توقف، و اینکه مشتریان شما به طور مداوم تجربیات مثبتی دریافت می‌کنند، کمک می‌کند.مانیتورینگ عملکرد برنامه مزایای متعددی برای کسب‌وکارها ارائه می‌دهد.

رضایت مشتری

APM ابزاری مؤثر برای شناسایی محل وقوع مشکلات در سراسر یک برنامه است. همچنین مشکلات رایج در سفر دیجیتال مشتری را برجسته می‌کند. بنابراین، می‌توانید با شناسایی مناطقی که بیشترین ارزش را برای کاربران نهایی شما ارائه می‌دهند، تجربه مشتری را بهبود بخشید. APM همچنین در تعیین اینکه آیا تغییرات مفید هستند یا خیر، مؤثر است. به عنوان مثال، اگر یک کسب‌وکار یک ربات خدمات مشتری جدید معرفی کند، معیارهای APM می‌توانند اندازه‌گیری کنند که چند مشتری با استفاده از ربات، پرسش خود را حل کرده‌اند.

تشخیص سریع

فقط چند دقیقه از کارافتادگی می‌تواند باعث خسارات مالی شود و منجر به شکست سفرهای مشتری شود. APM می‌تواند به سرعت مشکلات عملکرد برنامه را تشخیص دهد و تیم‌های فناوری اطلاعات را مستقیماً به مشکل نشان دهد. این تشخیص سریع، زمان از کارافتادگی را به حداقل می‌رساند. تیم‌های فناوری زمان بیشتری برای توسعه برنامه‌های جدید به جای رفع برنامه‌های موجود دارند.

کاهش هزینه‌های عملیاتی

تیم‌های فناوری اطلاعات از ابزارهای APM برای تعیین میزان منابع، زیرساخت و قدرت محاسباتی لازم برای عملکرد بهینه برنامه‌ها استفاده می‌کنند. این امر هزینه‌های عملیاتی را به حداقل می‌رساند.

توسعه مؤثر محصول

ابزارهای مانیتورینگ عملکرد برنامه می‌توانند بخشی از فرآیند توسعه محصول باشند. می‌توانید APM را در یک محیط آزمایشی یا به صورت زنده پیاده‌سازی کنید و از ابزارهای APM برای نظارت و تجزیه و تحلیل ترافیک مصنوعی، کشف محدودیت‌ها و شناسایی خطاها استفاده کنید. تیم‌های توسعه می‌توانند قبل از راه‌اندازی یک برنامه، به بینش‌های عملی دسترسی پیدا کنند و اشکالاتی را که قبلاً فقط پس از راه‌اندازی مشخص می‌شدند، برطرف کنند.

همکاری تجاری

شما می‌توانید معیارها و تجزیه و تحلیل‌ها را در واحدهای تجاری به اشتراک بگذارید که منجر به بهبود ارتباطات، از بین رفتن موانع، مشارکت بیشتر کارکنان و افزایش بهره‌وری می‌شود.

چه معیارهایی توسط مانیتورینگ عملکرد برنامه پیگیری می‌شود؟ مانیتورینگ عملکرد برنامه (APM) معیارهای رایجی مانند موارد زیر را پیگیری می‌کند.

میزان استفاده از CPU

راه‌حل‌های APM می‌توانند معیارهای CPU مانند میزان استفاده از CPU و نیازهای حافظه را نظارت کنند. این امر تضمین می‌کند که برنامه شما منابع محاسباتی لازم برای عملکرد مناسب را دریافت می‌کند.

زمان‌های پاسخ

زمان‌های پاسخ برای شرکت‌ها مهم است، زیرا کاربران شما انتظار دارند بتوانند بدون تأخیر به خدمات دسترسی داشته باشند. راه‌حل‌های APM در برابر یک عملکرد پایه قابل قبول برای زمان‌های پاسخ اندازه‌گیری می‌کنند و اگر زمان‌های پاسخ از آستانه پایین‌تر باشد، به شما هشدار می‌دهند.

نرخ خطا

نرم‌افزار APM برنامه‌ها را برای ثبت و گزارش نرخ خطاها نظارت می‌کند. نمونه‌ای از خطا زمانی است که یک درخواست وب timeout می‌شود یا یک پرس و جوی پایگاه داده با شکست مواجه می‌شود. APM هنگام افزایش نرخ خطا بالاتر از پارامترهای از پیش تعریف شده، هشدار ارائه می‌دهد – به عنوان مثال، زمانی که ۵٪ از ۵۰ درخواست آخر منجر به خطا شده باشد.

ردیابی تراکنش

ردیابی تراکنش در APM تصویری دقیق از تراکنش‌های منفرد انجام شده در یک برنامه به شما می‌دهد. اطلاعات ثبت شده در ردیابی تراکنش شامل تماس‌های عملکردی موجود، تماس‌های خارجی و تماس‌های پایگاه داده است. این درخواست تراکنش را از ابتدا تا انتها نظارت می‌کند.

موارد

یک راه‌حل APM می‌تواند نظارت و گزارش دهد که چند مورد سرور یا برنامه، برنامه‌های شما در حال اجرا هستند. این می‌تواند به شما هشدار دهد که برای پاسخگویی به تقاضای کاربر، مقیاس را بالا یا پایین ببرید.

درخواست‌ها

نرم‌افزار APM تعداد درخواست‌های کاربری که برنامه شما دریافت می‌کند را نظارت می‌کند. با نظارت بر ترافیک، نرم‌افزار می‌تواند در صورت مشاهده هرگونه ناهنجاری، هشدار ارسال کند. به عنوان مثال، می‌تواند در مورد افزایش غیرمنتظره درخواست‌ها، تعداد زیادی درخواست از یک کاربر یا درخواست‌های غیرمعمول کم به شما هشدار دهد.

زمان آپ

زمان آپ برای شرکت‌های ارائه دهنده خدمات آنلاین بسیار مهم است. بسیاری از توافق‌نامه‌های سطح خدمات (SLA) فقط درصد کمی از زمان از کارافتادگی را در دوره‌های از پیش تعیین شده مجاز می‌دانند. APM در دسترس بودن برنامه را نظارت می‌کند و سطوح را با سطوح مورد توافق ارائه‌دهنده خدمات و مشتری مقایسه می‌کند.

موارد استفاده از مانیتورینگ عملکرد برنامه چیست؟

در زیر چند مورد از موارد استفاده از مانیتورینگ عملکرد برنامه (APM) را ارائه می‌دهیم.

مانیتورینگ کاربر واقعی

مانیتورینگ کاربر واقعی یا مانیتورینگ تجربه کاربر نهایی، جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌های کاربر برای ایجاد درک از سطوح عملکرد یک برنامه است. با ایجاد یک خط پایه برای عملکرد قابل قبول، می‌توانید به طور دقیق پیش‌بینی کنید که چه زمانی یک برنامه با مشکل مواجه خواهد شد. به عنوان مثال، اگر تعداد مشتریانی که هنگام تلاش برای بررسی موارد با مشکل مواجه می‌شوند، از آستانه بالاتر باشد، APM به تیم‌های مربوطه هشدار ارسال می‌کند.

شما می‌توانید مانیتورینگ کاربر را به دو روش انجام دهید:

  • مانیتورینگ مصنوعی رفتار کاربر را برای ثبت مشکلات قبل از انتشار برنامه به محیط تولید شبیه‌سازی می‌کند.
  • مانیتورینگ بدون عامل ترافیک شبکه را بدون نیاز به نصب عوامل نرم‌افزاری روی برنامه‌های تحت نظارت تجزیه و تحلیل می‌کند.

پروفایل‌برداری تراکنش تعریف شده توسط کاربر

شما می‌توانید از راه‌حل‌های APM برای بازسازی تعاملات رایج کاربر با برنامه‌ها استفاده کنید. با انجام این کار، می‌توانید شرایطی را که در آن مشکلات با خدمات دیجیتال شما رخ می‌دهند، بهتر درک کنید. تیم‌های فناوری اطلاعات معمولاً از پروفایل‌برداری تراکنش تعریف شده توسط کاربر برای عیب‌یابی برنامه‌ها و رفع مشکلات رایج کاربر استفاده می‌کنند.

مانیتورینگ مؤلفه

مانیتورینگ مؤلفه یا مانیتورینگ عمیق مؤلفه برنامه، کل زیرساخت فناوری اطلاعات را به طور جامع پیگیری می‌کند. عملکرد کامل یک برنامه نظارت و تجزیه و تحلیل می‌شود. منابع تحت نظارت شامل میزان استفاده از حافظه، سرورها، میزان استفاده از CPU و اجزای شبکه است.

مانیتورینگ زیرساخت

شما می‌توانید از ابزارهای APM برای جمع‌آوری داده‌ها از زیرساخت فناوری اطلاعات، مانند سرورها (مانیتورینگ سرور)، کانتینرها (مانیتورینگ کانتینر)، پایگاه‌های داده (مانیتورینگ پایگاه داده)، ماشین‌های مجازی (مانیتورینگ VM) و سایر سیستم‌های پشتیبان استفاده کنید. این کار برای تشخیص مشکلات عملکرد و یافتن علت اصلی خطاهای برنامه انجام می‌شود.

تجزیه و تحلیل

APM مؤثر داده‌هایی را برای تجزیه و تحلیل فراهم می‌کند که شرکت‌ها می‌توانند از آنها برای رفع یا بهبود برنامه‌های خود استفاده کنند. برخی از ابزارهای APM از الگوریتم‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین (AI/ML) برای انجام تجزیه و تحلیل پیش‌بینی کننده، تشخیص علل اصلی خطاها و مرتبط کردن مشکلات پیچیده عملکرد برنامه استفاده می‌کنند.

مانیتورینگ SLA

توافق‌نامه‌های سطح خدمات (SLA) برای قراردادی بین ارائه‌دهنده خدمات فناوری اطلاعات و مشتری حیاتی هستند. آنها سطوح مورد نیاز خدمات را که توسط هر دو طرف مورد توافق قرار گرفته است، تعیین می‌کنند. APM می‌تواند معیارهای عملکرد را در چارچوب‌های SLA نظارت کند که به ارائه‌دهندگان کمک می‌کند اطمینان حاصل کنند که انتظارات را برآورده می‌کنند. همچنین مناطقی را که ارائه‌دهندگان در معرض خطر قرار گرفتن در زیر استانداردهای ذکر شده در SLA هستند را برجسته می‌کند.

تفاوت بین مانیتورینگ عملکرد برنامه و مشاهده‌پذیری چیست؟

برنامه‌های مدرن با معماری پیچیده برای عیب‌یابی مشکلات به چیزی بیش از مانیتورینگ عملکرد برنامه (APM) نیاز دارند. مشاهده‌پذیری اطلاعات را از کل پشته فناوری اطلاعات به یک پلتفرم مرکزی می‌آورد که در آن می‌توان هوش تجاری و بینش‌های سطح بالا را مورد استفاده قرار داد. APM زیرمجموعه‌ای از مشاهده‌پذیری است. در حالی که APM نمای کلی از معیارها را ارائه می‌دهد، مشاهده‌پذیری از چندین ابزار دیگر، مانند ردیابی توزیع‌شده، برای درک جامع رفتار برنامه استفاده می‌کند.

نحوه انتخاب راه‌حل مانیتورینگ عملکرد برنامه مناسب برای سازمان خود چگونه است؟

قبل از اینکه یک پلتفرم مانیتورینگ عملکرد برنامه (APM) و مجموعه ابزارهای آن را در محیط فناوری اطلاعات خود ادغام کنید، عوامل زیادی را باید در نظر بگیرید.

جلب رضایت

اطمینان حاصل کنید که تیم‌های شما منطق و مزایای شخصی پشت معرفی APM را درک می‌کنند. باید راه‌حلی پیدا کنید که با سیستم‌ها و فرآیندهای موجود که تیم شما با آنها راحت است، سازگار باشد.

ویژگی‌ها

ابزارهای APM متعددی در دسترس هستند. اطمینان حاصل کنید که پلتفرم APM که معرفی می‌کنید، ابزارهای مناسبی برای برنامه‌های شما دارد و از زبان برنامه‌نویسی شما پشتیبانی می‌کند.

الزامات هزینه

معرفی APM می‌تواند منابع محاسباتی قابل توجهی را طلب کند، به ویژه اگر قصد دارید چندین برنامه را نظارت کنید. اطمینان حاصل کنید که بودجه لازم برای منابع محاسباتی را به همراه هزینه خود APM دارید.

مالکیت

در نظر بگیرید که چه کسی بر APM شما نظارت و مالکیت خواهد داشت. کدام تیم‌ها مسئول نگهداری و مدیریت خواهند بود؟

نرم‌افزار سازمانی (Enterprise Software) چیست؟
رپو (Repo) چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
علاقه‌مندی‌ها
مشاهدات اخیر
دسته بندی ها