امنیت نقطه پایانی چیست؟
امنیت نقطه پایانی مجموعهای از روشها و فناوریها است که از دستگاههای کاربران نهایی مانند رایانههای رومیزی، لپتاپها و تلفنهای همراه در برابر نرمافزارهای مخرب و ناخواسته محافظت میکند. کارمندان و اعضای تیم با استفاده از این دستگاهها به شبکههای شرکتی متصل میشوند و به منابع دسترسی پیدا میکنند. سازمانها باید از این دستگاهها محافظت کنند تا از دسترسی غیرمجاز اشخاص ثالث به شبکهها، برنامهها و ذخیرهگاههای داده جلوگیری شود.
نقاط پایانی در امنیت نقطه پایانی چیست؟
نقاط پایانی هر دستگاهی هستند که به یک شبکه متصل میشوند و در آن ارتباط برقرار میکنند. سوئیچها و روترهایی که سایر دستگاههای محاسباتی را به یک شبکه متصل میکنند نیز به عنوان نقطه پایانی در نظر گرفته میشوند.
متخصصان امنیت اغلب از اصطلاح دستگاههای نقطه پایانی به طور خاص برای دستگاههای از راه دور که از خارج از فایروال شرکت به شبکه داخلی متصل میشوند، استفاده میکنند. با این حال، هر دستگاه متصل به شبکه عموماً یک نقطه پایانی است، چه از راه دور، در محل، تلفن همراه، تحت کنترل انسان یا خودکار باشد.
در اینجا چند نمونه از دستگاههای نقطه پایانی آورده شده است:
- رایانههای رومیزی
- لپتاپها
- دستگاههای تلفن همراه مانند تلفنهای هوشمند و تبلتها
- پوشیدنیها مانند ساعتهای هوشمند و دستگاههای پزشکی هوشمند
- لوازم جانبی شبکه مانند چاپگرها، اسکنرها و دستگاههای فتوکپی
- ایستگاههای کاری و سرورها
- روترها و سوئیچها
- دستگاههای اینترنت اشیا (IoT) مانند حسگرهای هوشمند و سایر ماشینهای هوشمند
رشد تصاعدی دستگاههای اینترنت اشیا، روند رو به افزایش استفاده از دستگاههای شخصی (BYOD) و تغییر به کار از راه دور و انعطافپذیر به این معناست که تعداد دستگاههایی که به شبکههای اداری متصل میشوند، فقط افزایش مییابد. هرچه تعداد دستگاههای نقطه پایانی بیشتر باشد، شانس بیشتری برای مجرمان سایبری برای یافتن یک حفره امنیتی و راهاندازی یک حمله سایبری وجود دارد.
چرا امنیت نقطه پایانی مهم است؟
یک ساختمان اداری امن را در نظر بگیرید که فقط به اتومبیلهای کارمندان اجازه ورود به محوطه اداری را میدهد. اگر تنها اقدامات امنیتی حصارها، دیوارها و دروازههای محکم باشد، یک مزاحم که در داخل ماشین یکی از کارمندان پنهان شده است، میتواند بدون شناسایی وارد ساختمان اداری شود. امنیت اداره باید بررسیهای امنیتی خودروها را نیز تضمین کند.
بهطور مشابه، شبکههای سازمانی معمولاً از طریق کنترلهای امنیتی پیرامونی که در ورودیها محافظت میکنند، ایمن میشوند. با این حال، اشخاص ثالث میتوانند با استفاده از نقاط پایانی مجاز، به طور گسترده به فایروالهای شرکت و سایر کنترلهای امنیتی پیرامونی دسترسی پیدا کنند. هنگامی که کارمندان از راه دور از طریق شبکههای خانگی یا عمومی ناامن به شبکه شرکت متصل میشوند، اشخاص ثالث غیرمجاز میتوانند کارهای زیر را انجام دهند:
- دسترسی گسترده به هر دادهای که بین نقطه پایانی و شبکه سازمانی مبادله میشود، به دست آورند.
- از راه دور نرمافزار مخرب را روی سیستمهای سازمانی نصب کنند.
- دسترسی گسترده به سایر منابع حیاتی و داراییهای داده را به دست آورند.
راهحلهای امنیت نقطه پایانی خطر بروز چنین مشکلاتی را کاهش میدهند.
مزایای امنیت نقطه پایانی چیست؟
یک سازمان میتواند با اجرای امنیت نقطه پایانی، امنیت کلی خود را به روشهای مختلف بهبود بخشد. در زیر به برخی از مزایا اشاره میکنیم.
- افزایش آگاهی در بین کاربران نهایی: اقدامات حفاظت از نقطه پایانی اطلاعات مربوط به حوادث امنیتی شناخته شده و در حال ظهور را جمعآوری کرده و آگاهی در سطح سازمان را در مورد آنها افزایش میدهد. کاربران آخرین اطلاعات را برای ایمن کردن دستگاههای خود دریافت میکنند.
- کاهش زمان پاسخگویی: راهحلهای امنیت نقطه پایانی رفتار کاربر را نظارت میکنند و هرگونه فعالیت غیرعادی را به طور خودکار علامتگذاری میکنند. شما میتوانید حوادث امنیتی را خیلی سریعتر شناسایی و به آنها پاسخ دهید.
- پشتیبانی از انطباق با مقررات: امنیت نقطه پایانی میتواند به اهداف انطباق کلی شما کمک کند. برای مثال، میتوانید از اقداماتی مانند رمزگذاری دادهها، نظارت مداوم و هشدارهای به موقع برای کاهش خطر دسترسی ناخواسته به دادههای حساس استفاده کنید.
امنیت نقطه پایانی چه نوع خطراتی را کاهش میدهد؟
یک راهحل امنیت نقطه پایانی نسل بعدی به مدیریت چندین خطر امنیتی کمک میکند. در زیر چند نمونه را ارائه میدهیم:
- فیشینگ: در فیشینگ، اشخاص ثالث از ایمیلهای جعلی یا سایر ارتباطات دیجیتال برای فریب کارمندان برای افشای اطلاعات حساس استفاده میکنند. راهحلهای پیشرفته امنیت نقطه پایانی، دروازههای ایمیل را برای شناسایی و قرنطینه ایمیلهای مخرب در خود جای دادهاند و در نتیجه خطر افتادن کارمندان در تاکتیکهای فیشینگ را کاهش میدهند.
- باجافزار: باجافزار نوعی بدافزار است که اشخاص ثالث آن را روی نقاط پایانی شرکتی مستقر میکنند تا کاربران را از شبکه قفل کنند. سپس میتوانند در ازای دسترسی مجدد کاربران، درخواست باج کنند. آنها همچنین ممکن است تهدید به افشای دادههای حساس کنند. امنیت نقطه پایانی شامل تشخیص تهدید پیشرفته برای شناسایی و جلوگیری از باجافزار قبل از رمزگذاری دادهها یا قفل کردن کاربران از سیستمهایشان است. همچنین ویژگیهای رمزگذاری داده را ارائه میدهد تا اشخاص ثالث نتوانند به طور ناخواسته به دادههای حساس شرکتی دسترسی پیدا کنند.
- خطرات امنیتی داخلی: خطرات امنیتی داخلی خطراتی هستند که کارمندان یا پیمانکاران یک سازمان، چه عمداً و چه ناخواسته، ایجاد میکنند. مدیران میتوانند از پلتفرمهای امنیت نقطه پایانی برای اجرای اصل کمترین امتیاز استفاده کنند، بنابراین کاربران و نقاط پایانی آنها فقط به منابعی که برای انجام وظایف خود کاملاً به آنها نیاز دارند، دسترسی دارند. حفاظت از نقطه پایانی همچنین از تجزیه و تحلیل رفتاری برای شناسایی فعالیتهای مشکوک کاربر و هشدار به مدیران در مورد آنها استفاده میکند.
راههای اجرای امنیت نقطه پایانی چیست؟
نرمافزار تشخیص و پاسخ نقطه پایانی (EDR) قابلیتهای پیشرفته تشخیص، بررسی و اصلاح ریسک را دارد. این یک راهحل امنیت نقطه پایانی است که به طور مداوم دستگاههای کاربر نهایی را برای تشخیص و پاسخ سریعتر به حوادث امنیتی نظارت میکند. EDR با انجام موارد زیر کار میکند:
- فعالیتها و رویدادهایی را که در همه نقاط پایانی در حال رخ دادن هستند، ثبت میکند.
- میلیاردها رویداد را در زمان واقعی برای تشخیص خودکار رفتار مشکوک تجزیه و تحلیل میکند.
- دید مداوم و جامع از آنچه در زمان واقعی در نقاط پایانی اتفاق میافتد، فراهم میکند.
ابزارهای EDR بنابراین اطلاعات جامعی را ارائه میدهند که تیمهای امنیتی از آنها برای بررسی فعالانه، به حداقل رساندن و پاسخ به خطرات امنیتی استفاده میکنند.
پلتفرم حفاظت از نقطه پایانی
یک پلتفرم حفاظت از نقطه پایانی مجموعهای از فناوریهای امنیت نقطه پایانی است که با هم برای محافظت از شبکه سازمان شما کار میکنند. پلتفرمهای مدرن و مبتنی بر ابر حفاظت از نقطه پایانی، ابزارهای EDR، نرمافزار آنتیویروس و فناوریهای رمزگذاری داده را ادغام میکنند. آنها یک کنسول مدیریت متمرکز را برای مدیران سیستم فراهم میکنند تا کارهای زیر را انجام دهند:
- نقاط پایانی را نظارت و مدیریت کنند.
- سیاستها را تعریف و اجرا کنند.
- حوادث امنیتی را بررسی و به آنها پاسخ دهند.
یک کنسول مدیریت واحد، حلقههای دید و سیاستهای دسترسی ناپایدار را حذف میکند. بنابراین، پلتفرمهای حفاظت از نقطه پایانی یک راهحل جامع برای امنیت نقطه پایانی هستند.
راهحلهای امنیت نقطه پایانی چگونه با سایر فناوریهای امنیتی مقایسه میشوند؟
سازمانها باید راهحلهای حفاظت از نقطه پایانی را با سایر راهحلهای موجود برای مدیریت تهدیدات پیشرفته ادغام کنند.
امنیت شبکه
امنیت شبکه شامل کنترلهای دسترسی، امنیت برنامه، نرمافزار آنتیویروس، تجزیه و تحلیل شبکه، فایروالها، رمزگذاری و موارد دیگر است. یک راهحل امنیت شبکه شامل سیاستها و ابزارهایی است که از همه داراییهای داخل مرز شبکه سازمانی محافظت میکند. یک راهحل امنیت شبکه شامل سیاستها و ابزارهایی است که از همه داراییهای داخل مرز شبکه سازمانی محافظت میکنند.
امنیت نقطه پایانی در مقابل امنیت شبکه
امنیت شبکه یک اصطلاح کلی است که شامل انواع فناوریها، دستگاهها و فرآیندهایی است که میتوانید برای محافظت از یکپارچگی هر شبکه کامپیوتری از آنها استفاده کنید. راهحلهای امنیت نقطه پایانی بخشی از امنیت شبکه هر سازمان هستند.
نرمافزار آنتیویروس
نرمافزار آنتیویروس سنتی میتواند روی دستگاه نقطه پایانی شما نصب شود. این نرمافزار سوابقی از همه برنامههای مخرب شناخته شده را نگه میدارد و آنها را شناسایی و مهار میکند.
امنیت نقطه پایانی در مقابل نرمافزار آنتیویروس
راهحلهای آنتیویروس سنتی فقط از یک دستگاه نقطه پایانی در برابر عفونتهای بدافزار شناخته شده محافظت میکنند. برای این کار، کاربران باید نرمافزار آنتیویروس سنتی خود را بهروز نگه دارند. از سوی دیگر، امنیت نقطه پایانی، ابزارها و اطلاعات تهدید پیشرفته را برای یافتن و حذف خطرات بدافزار شناخته شده و در حال ظهور ترکیب میکند. مدیران شبکه میتوانند راهحلهای نقطه پایانی را به صورت متمرکز مدیریت کنند و در نتیجه خطر حوادث امنیتی را کاهش دهند.