میکرو سرویس‌ها (Microservices) چیستند؟

میکرو سرویس‌ها (Microservices) چیستند؟

میکرو سرویس‌ها چیستند؟

میکرو سرویس‌ها یک رویکرد معماری و سازمانی برای توسعه نرم‌افزار هستند که در آن نرم‌افزار از سرویس‌های کوچک و مستقل تشکیل شده است که از طریق APIهای خوش‌تعریف با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. مالکیت این سرویس‌ها بر عهده تیم‌های کوچک و خودکفا است.معماری‌های مبتنی بر میکرو سرویس‌ها، مقیاس‌پذیری برنامه‌ها را آسان‌تر و سرعت توسعه آن‌ها را بیشتر می‌کنند و در نتیجه نوآوری را ممکن ساخته و زمان عرضه ویژگی‌های جدید به بازار را تسریع می‌بخشند.

معماری یکپارچه در مقابل معماری میکرو سرویس‌ها

در معماری‌های یکپارچه، تمام فرآیندها به شدت به هم وابسته هستند و به عنوان یک سرویس واحد اجرا می‌شوند. این بدان معناست که اگر یکی از فرآیندهای برنامه با افزایش ناگهانی تقاضا مواجه شود، کل معماری باید مقیاس‌بندی شود. افزودن یا بهبود ویژگی‌های یک برنامه یکپارچه با بزرگتر شدن پایگاه کد پیچیده‌تر می‌شود. این پیچیدگی، امکان آزمایش را محدود کرده و پیاده‌سازی ایده‌های جدید را دشوار می‌سازد. معماری‌های یکپارچه به دلیل وابستگی زیاد و درهم تنیدگی فرآیندها، خطر در دسترس نبودن برنامه را افزایش می‌دهند، زیرا خرابی یک فرآیند می‌تواند تأثیر گسترده‌ای داشته باشد.در معماری میکرو سرویس‌ها، یک برنامه به عنوان اجزای مستقل ساخته می‌شود که هر فرآیند برنامه را به عنوان یک سرویس اجرا می‌کنند. این سرویس‌ها از طریق یک رابط خوش‌تعریف و با استفاده از APIهای سبک با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. سرویس‌ها برای قابلیت‌های تجاری ساخته می‌شوند و هر سرویس یک عملکرد واحد را انجام می‌دهد. از آنجایی که این سرویس‌ها به طور مستقل اجرا می‌شوند، هر سرویس می‌تواند به طور جداگانه برای پاسخگویی به تقاضای عملکردهای خاص یک برنامه، به‌روزرسانی، مستقر و مقیاس‌بندی شود.

شکستن یک برنامه یکپارچه به میکرو سرویس‌ها

ویژگی‌های میکرو سرویس‌ها

خودگردان

هر سرویس جزء در معماری میکرو سرویس‌ها می‌تواند بدون تأثیر بر عملکرد سایر سرویس‌ها، توسعه، استقرار، بهره‌برداری و مقیاس‌بندی شود. سرویس‌ها نیازی به اشتراک‌گذاری هیچ‌کدام از کد یا پیاده‌سازی خود با سایر سرویس‌ها ندارند. هرگونه ارتباط بین اجزای جداگانه از طریق APIهای خوش‌تعریف صورت می‌گیرد.

تخصصی

هر سرویس برای مجموعه‌ای از قابلیت‌ها طراحی شده و بر حل یک مشکل خاص تمرکز دارد. اگر توسعه‌دهندگان با گذشت زمان کد بیشتری به یک سرویس اضافه کنند و سرویس پیچیده شود، می‌توان آن را به سرویس‌های کوچکتر تقسیم کرد.

مزایای میکرو سرویس‌ها

چابکی

میکرو سرویس‌ها باعث ایجاد سازمان‌هایی با تیم‌های کوچک و مستقل می‌شوند که مالکیت سرویس‌های خود را بر عهده می‌گیرند. تیم‌ها در یک زمینه کوچک و به خوبی درک شده عمل می‌کنند و این امکان را می‌یابند که مستقل‌تر و سریع‌تر کار کنند. این امر زمان چرخه توسعه را کوتاه می‌کند. شما به طور قابل توجهی از توان عملیاتی تجمیعی سازمان بهره‌مند می‌شوید.

مقیاس‌پذیری انعطاف‌پذیر

میکرو سرویس‌ها به هر سرویس اجازه می‌دهند تا به طور مستقل برای پاسخگویی به تقاضای ویژگی برنامه که از آن پشتیبانی می‌کند، مقیاس‌بندی شود. این امر تیم‌ها را قادر می‌سازد تا نیازهای زیرساختی را به اندازه مناسب تنظیم کنند، هزینه یک ویژگی را به طور دقیق اندازه‌گیری کنند و در صورت افزایش ناگهانی تقاضا برای یک سرویس، در دسترس بودن را حفظ کنند.

استقرار آسان

میکرو سرویس‌ها امکان یکپارچه‌سازی مداوم و تحویل مداوم را فراهم می‌کنند، که امتحان ایده‌های جدید و بازگشت به حالت قبل در صورت عدم کارکرد چیزی را آسان می‌کند. هزینه پایین شکست، امکان آزمایش را فراهم کرده، به‌روزرسانی کد را آسان‌تر کرده و زمان عرضه ویژگی‌های جدید به بازار را تسریع می‌بخشد.

آزادی فناوری

معماری‌های میکرو سرویس از رویکرد “یک اندازه برای همه مناسب نیست” پیروی نمی‌کنند. تیم‌ها این آزادی را دارند که بهترین ابزار را برای حل مشکلات خاص خود انتخاب کنند. در نتیجه، تیم‌های سازنده میکرو سرویس‌ها می‌توانند بهترین ابزار را برای هر کار انتخاب کنند.

کد قابل استفاده مجدد

تقسیم نرم‌افزار به ماژول‌های کوچک و خوش‌تعریف، تیم‌ها را قادر می‌سازد تا از توابع برای اهداف متعدد استفاده کنند. سرویسی که برای یک عملکرد خاص نوشته شده است، می‌تواند به عنوان یک بلوک ساختمانی برای ویژگی دیگری مورد استفاده قرار گیرد. این امر به یک برنامه اجازه می‌دهد تا از خود راه‌اندازی شود، زیرا توسعه‌دهندگان می‌توانند قابلیت‌های جدید را بدون نوشتن کد از ابتدا ایجاد کنند.

تاب‌آوری

استقلال سرویس‌ها، مقاومت برنامه در برابر خرابی را افزایش می‌دهد. در یک معماری یکپارچه، اگر یک جزء واحد خراب شود، می‌تواند باعث خرابی کل برنامه شود. با میکرو سرویس‌ها، برنامه‌ها با کاهش عملکرد و عدم از کار افتادن کل برنامه، خرابی کامل سرویس را مدیریت می‌کنند.

فایل‌های لاگ (Log Files) چه هستند؟
پایگاه داده‌های نو اس‌کیو‌ال (NoSQL) چه هستند؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
علاقه‌مندی‌ها
مشاهدات اخیر
دسته بندی ها