ذخیره‌سازی فایل ابری (Cloud File Storage) چیست؟

ذخیره‌سازی فایل ابری (Cloud File Storage) چیست؟

ذخیره‌سازی فایل ابری چیست؟

ذخیره‌سازی فایل ابری روشی برای ذخیره داده‌ها در فضای ابری است که از طریق سیستم‌های فایل اشتراکی، دسترسی سرورها و برنامه‌ها به داده‌ها را فراهم می‌کند. این سازگاری باعث می‌شود ذخیره‌سازی فایل ابری برای بارهایی که به سیستم‌های فایل اشتراکی وابسته هستند ایده‌آل باشد و یکپارچه‌سازی ساده‌ای را بدون نیاز به تغییر کد ارائه دهد.

سیستم فایل ابری چیست؟

سیستم فایل ابری یک سیستم ذخیره‌سازی سلسله‌مراتبی در فضای ابری است که دسترسی اشتراکی به داده‌های فایل را فراهم می‌کند. کاربران می‌توانند فایل‌ها را ایجاد، حذف، ویرایش، خواندن و نوشتن کرده و همچنین آن‌ها را به صورت منطقی در ساختار درختی دایرکتوری‌ها برای دسترسی بصری سازماندهی کنند.

اشتراک‌گذاری فایل ابری چیست؟

اشتراک‌گذاری فایل ابری سرویسی است که دسترسی همزمان چندین کاربر به مجموعه‌ای مشترک از فایل‌های ذخیره شده در فضای ابری را فراهم می‌کند. امنیت برای ذخیره‌سازی فایل آنلاین با استفاده از مجوزهای کاربر و گروه مدیریت می‌شود تا مدیران بتوانند دسترسی به داده‌های فایل اشتراکی را کنترل کنند.

چگونه ذخیره‌سازی فایل ابری به همکاری کمک می‌کند؟

ذخیره‌سازی فایل ابری به اعضای تیم امکان می‌دهد تا به فایل‌های یکسان تقریباً در لحظه و به صورت همزمان، از هر مکانی دسترسی داشته باشند، آن‌ها را مشاهده و ویرایش کنند. ویرایش‌ها همانطور که انجام می‌شوند برای کاربران یا گروه‌ها قابل مشاهده هستند و تغییرات همگام‌سازی و ذخیره می‌شوند تا کاربران یا گروه‌ها جدیدترین نسخه فایل را ببینند. همکاری از طریق اشتراک‌گذاری فایل ابری مزایای زیادی دارد:

  • با هم کار کنید و به اهداف مشترک دست یابید، حتی با اعضای راه دور.
  • با تقسیم وظایف بین همکاران در مناطق زمانی مختلف، کار را به صورت انعطاف‌پذیر برنامه‌ریزی کنید.
  • فایل‌های حجیم مانند فایل‌های ویدئویی یا صوتی را به راحتی به اشتراک بگذارید و ویرایش کنید.
  • هنگام ویرایش یا به‌روزرسانی فایل‌ها به صورت آنی اعلان دریافت کنید.
  • ایده‌ها یا پیشنهادات را با گذاشتن نظرات در فایل‌های اشتراکی به اشتراک بگذارید.

موارد استفاده از ذخیره‌سازی فایل ابری چیست؟

ذخیره‌سازی فایل ابری انعطاف‌پذیری لازم برای پشتیبانی و یکپارچه‌سازی با برنامه‌های موجود را فراهم می‌کند، به علاوه سهولت استقرار، مدیریت و نگهداری تمام فایل‌های شما در فضای ابری را ارائه می‌دهد. این دو مزیت کلیدی به سازمان‌ها امکان می‌دهند طیف وسیعی از برنامه‌ها و صنایع را پشتیبانی کنند. موارد استفاده‌ای مانند مخازن محتوای بزرگ، محیط‌های توسعه، فروشگاه‌های رسانه و دایرکتوری‌های خانگی کاربران، بارهای کاری ایده‌آل برای ذخیره‌سازی فایل مبتنی بر ابر هستند. برخی از مثال‌های موارد استفاده برای ذخیره‌سازی فایل به شرح زیر است:

  • وب سرورینگ: نیاز به ذخیره‌سازی فایل اشتراکی برای برنامه‌های وب سرورینگ هنگام یکپارچه‌سازی برنامه‌های بک‌اند می‌تواند یک چالش باشد. معمولاً چندین وب سرور محتوای یک وب‌سایت را ارائه می‌دهند که هر وب سرور نیاز به دسترسی به مجموعه فایل‌های یکسان دارد. از آنجایی که راهکارهای ذخیره‌سازی فایل ابری از پروتکل‌های رایج در سطح فایل، قراردادهای نام‌گذاری فایل و مجوزهایی که توسعه‌دهندگان وب به آن‌ها عادت دارند پیروی می‌کنند، ذخیره‌سازی فایل ابری می‌تواند در برنامه‌های وب شما یکپارچه شود.
  • مدیریت محتوا: یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) به فضای نام مشترک و دسترسی به سلسله مراتب سیستم فایل نیاز دارد. مشابه موارد استفاده وب سرورینگ، محیط‌های CMS معمولاً چندین سرور دارند که برای ارائه محتوا به مجموعه فایل‌های یکسان نیاز به دسترسی دارند. از آنجایی که راهکارهای ذخیره‌سازی فایل ابری از معناشناسی سیستم فایل مورد انتظار، قراردادهای نام‌گذاری فایل و مجوزهایی که توسعه‌دهندگان به آن‌ها عادت دارند پیروی می‌کنند، ذخیره‌سازی اسناد و سایر فایل‌ها می‌تواند در جریان‌های کاری موجود CMS یکپارچه شود.
  • تجزیه و تحلیل (Analytics): تجزیه و تحلیل ممکن است به حجم عظیمی از فضای ذخیره‌سازی داده نیاز داشته باشد که همچنین قابلیت مقیاس‌پذیری برای همگامی با رشد را داشته باشد. این فضای ذخیره‌سازی همچنین باید عملکرد لازم برای ارائه داده به ابزارهای تجزیه و تحلیل را فراهم کند. بسیاری از بارهای کاری تجزیه و تحلیل از طریق رابط فایل با داده‌ها تعامل دارند، به ویژگی‌هایی مانند قفل فایل وابسته هستند و نیاز به قابلیت نوشتن در بخش‌هایی از یک فایل دارند. از آنجایی که ذخیره‌سازی فایل مبتنی بر ابر از پروتکل‌های رایج در سطح فایل پشتیبانی می‌کند و می‌تواند ظرفیت و همچنین عملکرد را مقیاس‌پذیر کند، برای ارائه یک راهکار اشتراک‌گذاری فایل که به راحتی در جریان‌های کاری موجود بیگ دیتا و تجزیه و تحلیل یکپارچه می‌شود، ایده‌آل است.
  • رسانه و سرگرمی: جریان‌های کاری رسانه دیجیتال و سرگرمی دائماً در حال تغییر هستند. بسیاری از کسب‌وکارها از استقرار ابری ترکیبی استفاده می‌کنند و به دسترسی استاندارد شده با استفاده از پروتکل‌های سیستم فایل (NFS یا SMB) یا دسترسی پروتکل همزمان نیاز دارند. این جریان‌های کاری نیاز به دسترسی انعطاف‌پذیر، سازگار و ایمن به داده‌ها از راهکارهای آماده، سفارشی‌سازی شده و راهکارهای شرکا دارند. از آنجایی که ذخیره‌سازی فایل ابری از معناشناسی سیستم فایل موجود پیروی می‌کند، ذخیره‌سازی محتوای چندرسانه‌ای غنی برای پردازش و همکاری می‌تواند برای تولید محتوا، زنجیره‌های تأمین دیجیتال، پخش رسانه، پخش تلویزیونی، تجزیه و تحلیل و آرشیو یکپارچه شود.
  • دایرکتوری‌های خانگی: استفاده از دایرکتوری‌های خانگی برای ذخیره فایل‌هایی که فقط توسط کاربران و گروه‌های خاص قابل دسترسی هستند می‌تواند برای بسیاری از جریان‌های کاری ابری مفید باشد. کسب‌وکارهایی که به دنبال بهره‌مندی از مزایای مقیاس‌پذیری و هزینه ابر هستند، دسترسی به دایرکتوری‌های خانگی را برای بسیاری از کاربران خود گسترش می‌دهند. از آنجایی که سیستم‌های ذخیره‌سازی فایل ابری از پروتکل‌های رایج در سطح فایل و مدل‌های مجوز استاندارد پیروی می‌کنند، مشتریان می‌توانند برنامه‌هایی را که به این قابلیت نیاز دارند به فضای ابری منتقل کنند.
  • پشتیبان‌گیری پایگاه داده: پشتیبان‌گیری از داده‌ها با استفاده از مکانیسم‌ها، نرم‌افزارها و معناشناسی موجود می‌تواند سناریوی بازیابی پس از فاجعه ایزوله شده با انعطاف‌پذیری مکانی کمی برای بازیابی ایجاد کند. بسیاری از کسب‌وکارها می‌خواهند از انعطاف‌پذیری ذخیره پشتیبان‌های پایگاه داده در فضای ابری بهره‌مند شوند، چه برای محافظت موقت از نسخه‌های قبلی در طول به‌روزرسانی‌ها و چه برای توسعه و آزمایش. از آنجایی که ذخیره‌سازی فایل ابری یک سیستم فایل استاندارد را ارائه می‌دهد که می‌تواند از سرورهای پایگاه داده متصل شود، می‌تواند پلتفرم ایده‌آلی برای ایجاد پشتیبان‌های پایگاه داده قابل حمل با استفاده از ابزارهای بومی برنامه یا برنامه‌های پشتیبان‌گیری سازمانی باشد.
  • ابزارهای توسعه: محیط‌های توسعه ممکن است در اشتراک‌گذاری داده‌های بدون ساختار به روشی ایمن و مطمئن هنگام همکاری برای توسعه آخرین نوآوری‌های خود با چالش مواجه شوند. با نیاز به اشتراک‌گذاری کد و سایر فایل‌ها به روشی سازمان‌یافته، استفاده از ذخیره‌سازی فایل ابری اشتراکی یک مخزن سازمان‌یافته و ایمن فراهم می‌کند که در محیط‌های توسعه ابری آن‌ها قابل دسترسی است. ذخیره‌سازی فایل مبتنی بر ابر یک راهکار مقیاس‌پذیر و بسیار در دسترس ارائه می‌دهد که برای همکاری ایده‌آل است.
  • ذخیره‌سازی برای کانتینرها و برنامه‌های بدون سرور: کانتینرها برای ساخت میکروسرویس‌ها ایده‌آل هستند زیرا به سرعت قابل ارائه، قابل حمل و دارای ایزولاسیون فرآیند هستند. کانتینری که هر بار که شروع به کار می‌کند نیاز به دسترسی به داده‌های اصلی دارد ممکن است به یک سیستم فایل اشتراکی نیاز داشته باشد که بتواند بدون توجه به اینکه روی کدام نمونه اجرا می‌شود به آن متصل شود. ذخیره‌سازی فایل ابری می‌تواند دسترسی اشتراکی پایدار به داده‌هایی را فراهم کند که همه کانتینرهای یک کلاستر می‌توانند از آن استفاده کنند. می‌توانید با محاسبات ابری بدون سرور چابکی را افزایش دهید در حالی که زمان کمتری را صرف تمرکز بر امنیت، مقیاس‌پذیری و در دسترس بودن برنامه‌های خود می‌کنید. به عنوان مثال، می‌توانید برنامه‌های بدون سرور در مقیاس بزرگ و حیاتی را روی AWS Lambda اجرا کنید. ذخیره‌سازی فایل ابری می‌تواند ذخیره‌سازی داده‌های بدون سرور با دسترسی بالا و بادوام را برای اشتراک‌گذاری داده‌هایی که نیاز به پایداری فراتر از و بین اجرای توابع Lambda دارند، فراهم کند.
  • محاسبات کاربر نهایی (EUC): محاسبات کاربر نهایی (EUC) ترکیبی از فناوری‌هایی است که به کارمندان شما دسترسی ایمن و از راه دور به برنامه‌ها، دسکتاپ‌ها و داده‌هایی را که برای انجام کار خود نیاز دارند، می‌دهد. شرکت‌های مدرن از EUC استفاده می‌کنند تا کارمندانشان بتوانند از هر کجا که هستند، در دستگاه‌های متعدد، به روشی ایمن و مقیاس‌پذیر کار کنند. فناوری‌های EUC مانند دسکتاپ‌های پایدار و سیستم‌های مدیریت اسناد به سیستم‌های ذخیره‌سازی فایل ایمن، قابل اعتماد و مقیاس‌پذیر نیاز دارند.

الزامات ذخیره‌سازی فایل ابری چیست؟

یک راهکار ایده‌آل ذخیره‌سازی داده مبتنی بر فایل در فضای ابری باید عملکرد و ظرفیت مناسب را برای امروز ارائه دهد، در حالی که قادر به مقیاس‌پذیری با تغییر نیازهای کسب‌وکار نیز باشد. این راهکار باید شامل ویژگی‌های زیر باشد:

  • کاملاً مدیریت شده: یک سیستم فایل کاملاً مدیریت شده را ارائه می‌دهد که می‌تواند در چند دقیقه بدون نیاز به سخت‌افزار فیزیکی یا نگهداری نرم‌افزار مستمر راه‌اندازی شود.
  • عملکرد: توان عملیاتی ثابت، فضای ذخیره‌سازی مقیاس‌پذیر و عملکرد با تأخیر کم را فراهم می‌کند.
  • سازگاری: بدون نیاز به نوشتن کد جدید، به طور یکپارچه با برنامه‌های موجود ادغام می‌شود.
  • امنیت: امنیت شبکه و مجوزهای کنترل دسترسی برای محافظت از داده‌های حساس را فراهم می‌کند.
  • در دسترس بودن: افزونگی در چندین سایت و همیشه در صورت نیاز قابل دسترسی است.
  • مقرون به صرفه بودن: فقط برای ظرفیت استفاده شده پرداخت کنید و هزینه‌های اولیه یا هزینه‌های مجوز وجود ندارد.

انواع مختلف سرویس‌های ذخیره‌سازی فایل ابری چیست؟

مزایای ذخیره‌سازی فایل ابری واضح است، اما توجه به این نکته مهم است که همه راهکارهای ذخیره‌سازی فایل ابری یکسان نیستند؛ راهکارهای مختلفی وجود دارد. ذخیره‌سازی فایل ابری می‌تواند به دو صورت ارائه شود: از طریق راهکارهای کاملاً مدیریت شده با حداقل تنظیمات و نگهداری کم یا بدون نیاز به آن، یا از طریق راهکارهای خودساخته با محاسبات، ذخیره‌سازی، نرم‌افزار و مجوزهای جداگانه که نیاز به تخصص کارکنان برای پیکربندی و نگهداری دارند.

  • راهکارهای کاملاً مدیریت شده: راهکارهای کاملاً مدیریت شده نیاز به تنظیمات و نگهداری کم یا بدون نیاز به آن دارند. آن‌ها برای پاسخگویی به نیازهای سخت‌ترین بارهای کاری برنامه‌ها عمل می‌کنند. آن‌ها همچنین ذخیره‌سازی فایل ساده و مقیاس‌پذیر را برای مدل‌های محاسباتی AWS، از جمله کانتینرها و بدون سرور AWS و موارد استفاده داخلی ارائه می‌دهند. شما عملاً فضای ذخیره‌سازی ابری نامحدودی برای تمام نیازهای داده فایل خود دریافت می‌کنید.
  • راهکارهای خودساخته: راهکارهای کلاستر خودساخته نیاز به تنظیمات، مدیریت و نگهداری زمان‌بر دارند. به عنوان مثال، یک سرویس ذخیره‌سازی فایل ممکن است شامل یک سرور فایل تک گرهی روی یک نمونه محاسباتی با استفاده از فضای ذخیره‌سازی خودمدیریتی باشد که فاقد مقیاس‌پذیری و افزونگی کمی برای محافظت از داده‌ها است. تنظیمات فرآیندی پیچیده و کند است که مستعد خطای انسانی است و خطرات امنیتی را افزایش می‌دهد. در مقابل، راهکارهای مدیریت شده قابل اعتماد، ایمن و مقیاس‌پذیر هستند و می‌توانند ساعت‌ها و روزها در زمان پیکربندی و مدیریت صرفه‌جویی کنند.

ذخیره‌سازی فایل ابری در مقایسه با انواع دیگر ذخیره‌سازی ابری چگونه است؟

سه نوع ذخیره‌سازی ابری وجود دارد: فایل، شیء (Object) و بلاک (Block). هر نوع مزایای منحصر به فرد خود را ارائه می‌دهد.

  • ذخیره‌سازی فایل: بسیاری از برنامه‌ها نیاز به دسترسی به فایل‌های اشتراکی دارند و به یک سیستم فایل نیاز دارند. این نوع ذخیره‌سازی اغلب با یک سرور ذخیره‌سازی متصل به شبکه (NAS) پشتیبانی می‌شود. راهکارهای ذخیره‌سازی فایل مانند Amazon EFS و Amazon FSx برای موارد استفاده مانند مخازن محتوا، محیط‌های توسعه، یادگیری ماشین، علم داده، فروشگاه‌های رسانه و دایرکتوری‌های خانگی کاربران هستند. Amazon FSx for Lustre برای محاسبات با کارایی بالا ایده‌آل است.
  • ذخیره‌سازی شیء (Object Storage): برنامه‌های توسعه یافته در فضای ابری اغلب از مقیاس‌پذیری گسترده و ویژگی‌های فراداده‌ای ذخیره‌سازی شیء بهره می‌برند. راهکارهای ذخیره‌سازی شیء مانند Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) برای ساخت برنامه‌های مدرن از ابتدا که نیاز به مقیاس و انعطاف‌پذیری دارند ایده‌آل هستند و همچنین می‌توانند برای وارد کردن فروشگاه‌های داده موجود برای تجزیه و تحلیل، پشتیبان‌گیری یا آرشیو استفاده شوند. ذخیره‌سازی شیء برای اینترنت ساخته شده است و از سطل‌ها (buckets) و اشیاء (objects) تشکیل شده است. یک سطل ظرفی برای اشیاء است. یک شیء یک فایل و هر فراداده‌ای است که آن فایل را توصیف می‌کند. هزینه‌ها با ذخیره‌سازی شیء به دلیل مقیاس می‌تواند کمتر باشد؛ زمان بازیابی سریع‌تری را بدون سلسله مراتب پوشه‌ها ارائه می‌دهد؛ و طبقه‌بندی فراداده‌ای آن امکان تجزیه و تحلیل داده‌های بیشتری را فراهم می‌کند.

ذخیره‌سازی فایل چه تفاوتی با ذخیره‌سازی شیء دارد؟

اگرچه راهکارهای ذخیره‌سازی شیء از ذخیره فایل‌ها به عنوان اشیاء پشتیبانی می‌کنند، دسترسی به آن‌ها با برنامه‌های موجود نیاز به کد جدید و استفاده از APIها و دانش مستقیم از معناشناسی نام‌گذاری دارد. در مقابل، راهکارهای ذخیره‌سازی داده مبتنی بر فایل از پروتکل‌های رایج در سطح فایل و مدل‌های مجوز پشتیبانی می‌کنند. آن‌ها نیازی به نوشتن کد جدید برای یکپارچه‌سازی با برنامه‌هایی که برای کار با ذخیره‌سازی فایل اشتراکی پیکربندی شده‌اند، ندارند.

  • ذخیره‌سازی بلاک (Block Storage): سایر برنامه‌های سازمانی مانند پایگاه‌های داده یا سیستم‌های برنامه‌ریزی منابع سازمانی (ERP) اغلب به فضای ذخیره‌سازی اختصاصی با تأخیر کم برای هر میزبان نیاز دارند. این شبیه به ذخیره‌سازی متصل مستقیم (DAS) یا شبکه ذخیره‌سازی (SAN) است. راهکارهای ذخیره‌سازی مبتنی بر بلاک ابری مانند Amazon Elastic Block Store (Amazon EBS) با هر سرور مجازی ارائه می‌شوند و تأخیر میلی‌ثانیه‌ای مورد نیاز برای بارهای کاری با کارایی بالا را ارائه می‌دهند.

ذخیره‌سازی فایل چه تفاوتی با ذخیره‌سازی بلاک دارد؟

ذخیره‌سازی بلاک می‌تواند به عنوان مولفه ذخیره‌سازی زیربنایی یک راهکار ذخیره‌سازی فایل خودمدیریتی استفاده شود. با این حال، رابطه یک به یک مورد نیاز بین میزبان و حجم، دستیابی به مقیاس‌پذیری، در دسترس بودن و مقرون به صرفه بودن یک راهکار ذخیره‌سازی فایل کاملاً مدیریت شده را دشوار می‌کند و نیاز به بودجه و منابع مدیریتی اضافی برای پشتیبانی دارد. استفاده از یک راهکار ذخیره‌سازی فایل ابری کاملاً مدیریت شده پیچیدگی‌ها را برطرف می‌کند، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و مدیریت را ساده‌تر می‌کند.

ابری شدن (Cloud Bursting) چیست؟
شبکه کامپیوتری (Computer Networking) چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
علاقه‌مندی‌ها
مشاهدات اخیر
دسته بندی ها