استراتژی‌ معاملاتی (Trading Strategy) چیست؟

استراتژی‌ معاملاتی (Trading Strategy) چیست؟

استراتژی‌های معاملاتی

معامله‌گران از استراتژی‌ها برای شناسایی بهترین زمان برای خرید یا فروش دارایی‌ها در بازارهای مالی استفاده می‌کنند. اکثر استراتژی‌ها از تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال برای مطالعه حرکات قیمت و یافتن فرصت‌هایی برای سود استفاده می‌کنند. استراتژی‌های معاملاتی روزانه و نوسانی توسط معامله‌گرانی استفاده می‌شوند که به دنبال سود از حرکات کوتاه‌مدت قیمت هستند، در حالی که معاملات موقعیتی بر سودهای بلندمدت تمرکز دارد. معاملات خودکار یک استراتژی مفید برای مبتدیان است زیرا به تجربه کمتر و زمان کمتری برای نظارت بر بازارها و حرکات قیمت نیاز دارد. استراتژی‌های معاملاتی محبوب ارزهای دیجیتال شامل اسکالپینگ و آربیتراژ است.

استراتژی معاملاتی چیست؟

استراتژی‌های معاملاتی برنامه‌های سیستماتیکی هستند که برای خرید یا فروش دارایی‌ها هنگام معامله در بازارهای مالی استفاده می‌شوند. آنها بر اساس مجموعه‌ای از قوانین از پیش تعیین شده هستند که به تعریف لحظه مناسب برای ورود یا خروج از یک موقعیت کمک می‌کنند.اکثر استراتژی‌ها از تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال برای شناسایی فرصت‌ها در بازارهای مالی استفاده می‌کنند و راهنمای محکمی برای تصمیم‌گیری‌های معاملاتی ارائه می‌دهند. تحلیل تکنیکال از عملکرد قیمت گذشته برای پیش‌بینی قیمت‌های آینده استفاده می‌کند، در حالی که تحلیل فاندامنتال بر تأثیر عوامل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بر حرکات قیمت تمرکز دارد. معامله‌گران می‌توانند یک استراتژی را دنبال کنند یا چندین استراتژی را متناسب با سبک و اهداف معاملاتی منحصر به فرد خود تنظیم کنند. یافتن استراتژی معاملاتی مناسب معمولاً نیاز به آزمایش و تنظیم دارد و معامله‌گران باید دائماً استراتژی‌های خود را تکامل دهند.

چرا باید از یک استراتژی معاملاتی استفاده کنید؟

فرصت‌های بی‌شماری در بازارهای مالی وجود دارد و استراتژی‌های معاملاتی به معامله‌گران کمک می‌کنند تا بهتر در آنها حرکت کنند و پتانسیل‌ها را سریع‌تر تشخیص دهند. داشتن یک استراتژی به شما کمک می‌کند تصمیمات بهتری بگیرید و نتیجه معاملات خود را بهینه کنید و همچنین معیاری برای بهبود استراتژی‌های معاملاتی آینده شما ارائه می‌دهد. داشتن یک استراتژی معاملاتی نیز با مدیریت ریسک‌های موجود در معاملات، به حداکثر رساندن بازده و به حداقل رساندن زیان‌ها کمک می‌کند.بدون یک استراتژی معاملاتی، شانس ضرر به دلیل عدم نظم و برنامه‌ریزی بیشتر است. معامله بدون استراتژی همچنین به احساسات فرصتی می‌دهد تا بر معاملات شما تأثیر بگذارد و ممکن است منجر به تصمیمات بی‌پروا شود.

مقدمه‌ای بر استراتژی‌های معاملاتی رایج

استراتژی‌های معاملاتی مختلفی وجود دارد که همگی نیازها و اهداف انواع مختلف معامله‌گران را برآورده می‌کنند. برخی برای مبتدیان مناسب‌ترند، در حالی که برخی دیگر با اشتهای ریسک بالاتر که سودهای بزرگ یا سریع را هدف قرار می‌دهند، مطابقت دارند.در اینجا چند استراتژی معاملاتی محبوب برای سطوح مختلف تجربه آورده شده است:

  • معاملات خودکار: از الگوریتم‌ها برای تکمیل خودکار معاملات استفاده می‌کند. دستورات توقف ضرر به معاملات باز اضافه می‌شوند و به یک موقعیت دستور می‌دهند که به طور خودکار هنگام رسیدن به یک نقطه قیمت مشخص بسته شود و می‌توان آن را به عنوان یک استراتژی معاملاتی خودکار در نظر گرفت. این استراتژی‌ها به ویژه برای معامله‌گران جدید و معامله‌گرانی که زمان کمتری دارند مفید هستند، زیرا دستورات توقف ضرر به طور مداوم بازارهای زنده را ردیابی می‌کنند و به طور خودکار به حرکات قیمت واکنش نشان می‌دهند.
  • معاملات روزانه: به معنای خرید و فروش دارایی‌ها در یک روز به منظور استفاده از حرکات ناگهانی قیمت است. سهام و فارکس محصولات رایجی برای معامله‌گران روزانه هستند و بسیاری سعی می‌کنند با افزایش حجم معاملاتی اسمی خود با اهرم، پتانسیل سود خود را افزایش دهند.
  • معاملات موقعیتی: یک استراتژی معاملاتی بلندمدت است و معامله‌گران معمولاً موقعیت‌های خود را برای ماه‌ها یا حتی سال‌ها نگه می‌دارند. این استراتژی تغییرات کوتاه‌مدت قیمت و روندهای کوتاه‌مدت را نادیده می‌گیرد و در عوض بر تحلیل برای شناسایی روندهای سودآور بلندمدت تکیه می‌کند. این شکل از معامله شبیه به سرمایه‌گذاری است، اما با این تفاوت که معامله‌گران می‌توانند فروش استقراضی نیز داشته باشند (روی قیمت‌های نزولی معامله کنند).
  • اسکالپینگ: یک استراتژی معاملاتی است که بر ایجاد سودهای کوچک و سریع تمرکز دارد. معامله‌گران سعی می‌کنند با فروش سریع، سودهای حاصل از تغییرات کوچک قیمت را به دست آورند. اسکالپرها در یک روز تعداد زیادی معامله انجام می‌دهند و معمولاً استراتژی‌های خروج سختگیرانه‌ای را تعیین می‌کنند زیرا یک ضرر بزرگ به راحتی می‌تواند سودهای کوچکتر قبلی آنها را از بین ببرد.
  • معاملات نوسانی: یکی دیگر از استراتژی‌های معاملاتی کوتاه‌مدت محبوب است. برخلاف اسکالپینگ، معامله‌گران نوسانی تمایل ندارند موقعیت‌های خود را در عرض چند دقیقه یا چند ساعت باز و بسته کنند، بلکه معمولاً آنها را برای چند روز نگه می‌دارند. معامله‌گران نوسانی اغلب از تحلیل تکنیکال برای شناسایی روندهای کوتاه‌مدت تا میان‌مدت استفاده می‌کنند.
  • معاملات روند: همچنین از تحلیل تکنیکال برای تعیین جهت روند قیمت دارایی استفاده می‌کند. معاملات روند، به ویژه در معاملات CFD، محبوب است، زیرا معامله‌گران بسته به اینکه قیمت بالا می‌رود یا پایین می‌آید، می‌توانند به خرید یا فروش بروند.
  • معاملات شکست: به زمانی اشاره دارد که معامله‌گران یک محدوده قیمت را برای انتخاب لحظه مناسب برای ورود به بازار تجزیه و تحلیل می‌کنند. معامله‌گران شکست صبورانه تماشا می‌کنند و منتظر می‌مانند تا ببینند چه زمانی قیمت یک دارایی از محدوده خارج می‌شود و این سیگنال آنها برای باز کردن موقعیت‌ها است.
  • معاملات خبری: شامل پیگیری اخبار زنده و انتظارات بازار به منظور استفاده از احتمالات ایجاد شده توسط آنها است. معامله‌گرانی که از معاملات خبری استفاده می‌کنند، معمولاً موقعیت‌ها را یا هنگام انتشار خبر یا درست قبل از آن باز می‌کنند، اگر به پیش‌بینی نتیجه مطمئن باشند. انواع اخباری که احتمالاً بر بازارهای معاملاتی تأثیر می‌گذارند شامل انتخابات سیاسی، اعلامیه‌های IPO، انتشار گزارش‌های درآمد شرکت‌ها یا داده‌های اقتصادی فدرال مانند NFP ایالات متحده (حقوق و دستمزد غیرکشاورزی) است که آمار کار آمریکایی را گزارش می‌دهد.
  • آربیتراژ: یک استراتژی معاملاتی است که از اختلافات قیمت احتمالی بین دو بازار استفاده می‌کند. معامله‌گران سعی می‌کنند محصولاتی را پیدا کنند که در بازارهای مختلف قیمت‌های متفاوتی دارند و از این اختلاف قیمت با خرید ارزان و فروش گران سود می‌برند.
  • بازگشت به میانگین: زمانی را توصیف می‌کند که معامله‌گران سعی می‌کنند از تغییرات شدید قیمت با این انتظار سود ببرند که قیمت در نهایت به سطح قبلی خود باز خواهد گشت، زیرا “میانگین” به سطح متوسط ​​در یک روند اشاره دارد. معامله‌گران می‌توانند از هر دو جهت قیمت سود ببرند زیرا هم خرید و هم فروش می‌تواند هنگام استفاده از یک استراتژی بازگشت به میانگین سودآور باشد. آنها اغلب از تحلیل نمودار بازار استفاده می‌کنند، مانند تشخیص الگوی “سر و شانه”، جایی که داده‌های تاریخی نشان می‌دهد که قیمت احتمالاً دوباره جهش خواهد کرد.

نحوه انتخاب یک استراتژی معاملاتی

استراتژی‌های معاملاتی مختلفی وجود دارد که می‌توانید از آنها استفاده کنید، اما چگونه می‌دانید کدام یک برای شما بهترین است؟

شاخص‌های متعددی وجود دارد که می‌توانید برای یافتن استراتژی معاملاتی مناسب از آنها استفاده کنید. سطح تجربه شما، انتظارات و اهداف شما، میزان ریسک‌پذیری شما و میزان سرمایه‌گذاری که آماده انجام آن هستید، موارد اصلی هستند که هنگام تصمیم‌گیری باید در نظر بگیرید. برخی از استراتژی‌ها، مانند اسکالپینگ و معاملات خبری، عمدتاً برای معامله‌گرانی مناسب هستند که هر روز زمان زیادی برای اختصاص دادن به پیگیری بازارها و اجرای معاملات دارند. در حالی که معاملات خودکار و معاملات موقعیتی گزینه‌های محبوبی برای مبتدیان و معامله‌گران کمتر فعال هستند، زیرا به نظارت کمتر و واکنش‌های سریع به تغییرات بازار نیاز دارند. هر استراتژی را که انتخاب کنید، مهم است که ثابت قدم باشید و به آن زمان بدهید تا کار کند. اطمینان حاصل کنید که از همه ابزارید که از همه ابزارهای موجود برای استفاده حداکثری از استراتژی خود استفاده می‌کنید. به عنوان مثال، اگر معاملات روند را انتخاب کنید، باید از ابزارهایی مانند خطوط روند، الگوهای نمودار و شاخص‌های تکنیکال برای کمک به شناسایی فرصت‌ها استفاده کنید. ثبات کلید است، اما به یاد داشته باشید که بازارهای مالی دائماً در حال حرکت هستند و اگرچه یک استراتژی یک بار به خوبی کار کند، ممکن است دفعه بعد به همان شکل کار نکند. معامله‌گران موفق همیشه مشتاق یادگیری بیشتر و بهبود مهارت‌ها و استراتژی‌های خود هستند و استراتژی‌های مختلف را آزمایش می‌کنند و یک دفترچه معاملاتی برای پیگیری آنچه احتمالاً بهترین نتیجه را می‌دهد، نگه می‌دارند.

استراتژی‌های معاملاتی خود را با یک حساب آزمایشی تست کنید

با یک حساب آزمایشی بدون ریسک، می‌توانید به راحتی استراتژی‌های خود را آزمایش کنید و معامله با پول مجازی را امتحان کنید. هر کسی می‌تواند یک حساب آزمایشی رایگان با یک کارگزار آنلاین باز کند و فقط چند دقیقه طول می‌کشد تا بتوانید شروع به تمرین مهارت‌های خود کنید. از طریق یک حساب آزمایشی، می‌توانید به محصولات واقعی و بازارهای زنده در یک پلتفرم معاملاتی بدون سرمایه‌گذاری هیچ پولی دسترسی داشته باشید. معامله محصولات مختلف را امتحان کنید، استراتژی‌های مختلف را آزمایش کنید و با ابزارهای معاملاتی استراتژیک مانند شاخص‌های تکنیکال، نمودارها، بازه‌های زمانی بازار، تستر استراتژی چند رشته‌ای و فیدهای خبری بازار آشنا شوید تا مهارت‌های خود را توسعه دهید. در نهایت، همیشه مقدار اهرم و سپرده‌ای را که با وجوه مجازی استفاده می‌کنید، پیگیری کنید تا احساس کنید که قیمت‌ها چقدر سریع می‌توانند در دارایی یا بازار انتخابی شما تغییر کنند.

مدل‌سازی داده (Data Modeling) چیست؟
مقایسه سبک‌های معاملاتی

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
علاقه‌مندی‌ها
مشاهدات اخیر
دسته بندی ها